miércoles, 22 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

ABC diu que PP-Cs aconseguiran la majoria en Alacant o València

PP i Ciutadans obtindran en els comicis municipals de 2019 la majoria suficient per a governar en ciutats on ara ho fan altres partits, com Alacant, València, Madrid, Zaragoza, Valladolid o Cadis, segons una enquesta realitzada per GAD3 que publica hui el diari ABC.

Tots dos partits podrien recuperar junts els governs municipals de 14 capitals espanyoles i en algunes d’elles fins i tot governar per majoria absoluta, com és el cas de Madrid, Cadis, Zamora o Zaragoza, on ara les alcaldies són d’esquerres, segons assenyala aquest sondeig.

Afig que PP i Ciutadans tindrien majoria en 35 capitals de província en cas que establiren pactes postelectorales, mentre que l’acord entre PSOE i el partit taronja els donaria el govern en 20 ajuntaments.

Segons reflecteix aquesta enquesta, que va ser elaborada entre els dies 31 de maig i 7 de febrer passats a partir d’1.002 entrevistes, el PP aconseguiria noves majories a Castelló de la Plana, Oviedo, Huesca, Zaragoza, Palencia Zamora, Valladolid, Madrid, Còrdova, Palma de Mallorca i Cadis.

Per la seua banda, Ciutadans seria el partit més votat a Alacant i València, mentre que el PSOE el seria a Sevilla i Toledo.

Unidos Podemos només conservaria les alcaldies de Barcelona i la Corunya, sempre que mantingueren els seus pactes, indica GAD3.

En percentatge de vots, PP i PSOE es farien amb el 26 % dels sufragis, cadascun, en aquestes hipotètiques eleccions municipals, la qual cosa significa un punt menys en el cas dels “populars” i un més per als socialistes que en les municipals de maig de 2015.

Per contra, Ciutadans seria la força que més creixeria amb una pujada de 9 punts i un 16 % dels vots, mentre que Podemos tindria un 8 % dels vots i IU, un 4 %. Tots dos perdrien un punt pel que fa als resultats de 2015.

Quant al repartiment de regidors, GAD3 assenyala que el PP obtindria 479 dels 1.438 amb què expliquen en total les 52 capitals de província espanyoles, és a dir que perdria 33 edils pel que fa als quals té ara.

Altres 360 regidors serien per al PSOE (15 menys que en l’actualitat) mentre que Ciutadans comptaria amb 259 edils (ara té 145).

IU i Podemos, de concórrer junts a aquests comicis, obtindrien 158 regidors davant els 375 que van aconseguir per separat fa més de dos anys, mentre que altres formacions aconseguirien 216 edils, per sota dels 235 actuals.

També el diari El País publica hui una enquesta de Metroscopia realitzada aquesta setmana a partir d’1.321 entrevistes que posa de manifest que, de celebrar-se hui eleccions generals, el PSOE perdria un 18 % dels seus votants que es passarien a Ciutadans, la qual cosa significa un transvasament d’uns 900.000 sufragis a favor del partit que lidera Albert Rivera.

Un 17 % dels espanyols que van votar al PSOE en 2016, afig aquest sondeig, dubten ara a quin partit votar.

El 45 % dels votants socialistes entrevistats per Metroscopia van opinar que Ciutadans és el partit amb millor projecte de futur per a Espanya i un 65 % va aprovar la gestió del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.

Últimas noticias

Contenido relacionado