L’absentisme en els col·legis i instituts públics d’Almassora ha descendit en un 42%

L'absentisme escolar cau un 42% en un any a Almassora, el descens més dràstic es produeix en Infantil i Primària, que passa de 20 a 4 casos.

L’absentisme ha descendit a Almassora en un 42% en un sol any en els col·legis i instituts públics de la localitat, tal com ha informat el departament d’Educació.
Les dades, que es desprenen de la taula de l’absentisme, celebrada el mes passat en el consistori, apunten a una caiguda dràstica en centres d’Infantil i Primària i un lleuger descens en casos de Secundària.
Segons el balanç presentat per la regidora d’Educació, María José Tormo, “els col·legis registren en l’actualitat quatre casos, que formen part del protocol de seguiment, enfront dels 20 oberts en 2016”. Aquesta reducció del 80% “és la més significativa del balanç amb una dada tan positiva com l’erradicació total de l’absentisme en el col·legi Santa Quitèria, en la zona oest d’Almassora”.
D’altra banda, les dades registrades en els dos instituts apunten a un descens de cinc casos entre 2016 i 2017, una reducció del 16,6%, en passar de 30 a 25 expedients en un any.
En el global d’assumptes, que segueix la taula d’absentisme, el descens és de 21 expedients. Enfront dels 50 oberts en 2016, en aquests moments hi ha 29, xifra que representa un descens total del 42%.
Tal com ha indicat la regidora, presidenta de la taula d’absentisme, “aquesta caiguda substancial d’una problemàtica tan important com és la falta d’assistència a classe no és fruit de la causalitat, sinó dels nombrosos mitjans que hem activat conjuntament entre Educació i Serveis Socials per a atallar-la”. Exemple d’açò són el Programa d’Aula Compartida (PAC) per a alumnat d’entre 14 i 16 anys o el pla de reforç acadèmic, que ha aconseguit, que un 79% dels alumnes inscrits milloraren les seues notes i no sentiren la frustració del fracàs.
A més de Tormo, en la taula també van tenir representació els directors de col·legis i instituts, la inspectora d’Educació de la zona, una funcionària de l’Ajuntament, Serveis Socials, Guàrdia Civil i la Unitat de Mediació de la Policia Local d’Almassora.

ValenciàEspañol