Absolt l’exdirector del centre de menors de Bunyol acusat de maltractaments

El Jutjat penal número 11 de València ha absolt de cinc delictes de maltractaments i violència habitual contra menors a l’exdirector del centre de menors de Bunyol entre 2008 i 2014, per qui la Fiscalia reclamava una pena de dos anys de presó.

Segons consta en la sentència, feta pública pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), el tribunal considera provat que l’acusat no va cometre els citats delictes.

El jutge exposa en la seua sentència que “el centre estava dirigit en principi a l’acolliment de menors immigrants no acompanyats a la Comunitat Valenciana, amb edats compreses entre els 13 i els 18 anys, encara que amb el temps també va acollir altres perfils de menor, tals com a menors espanyols procedents de centres de correcció”.

“Durant el temps en el qual l’acusat va ser director, el projecte educatiu que se seguia tant per ell com per la resta del personal del centre, va ser el ‘Projecte Global C.A. m. La Foia de Bunyol’ de data 4 de novembre de 2011. Este projecte no contemplava l’ús de la força física i de la violència com a mètode per educar als menors i sotmetre’ls a la disciplina del centre, com tampoc ho feia l’acusat”.

Segons la fallada, s’atenia a l’evolució personal dels menors i a les necessitats que estos presentaven i l’acusat “no manifestava als treballadors i educadors socials que havien de posar als menors conflictius en situacions límit a fi que caigueren en una incorrecció, emetre informes negatius sobre ells i així portar-los a altres centres”.

“Cap d’ells va ser colpejat, maltractat o insultat per l’acusat, que tampoc utilitzava amb caràcter habitual la violència i l’ús de la força física amb els menors”, afegeix la sentència. EFE