Alcoi s’ofereix per acollir refugiats de l’Aquarius

La decisió del Govern d'Espanya d'acollir el vaixell "Aquarius" en el port de València com a port segur per als més de 600 immigrants que han sigut rescatats per "Médicos Sin Fronteras" i "SOS Mediterranée" després que Itàlia impedira la seua entrada, ha rebut l'adhesió per part del Consistori alcoià.

La decisió del Govern d’Espanya d’acollir el vaixell “Aquarius” en el port de València com a port segur per als més de 600 immigrants que han sigut rescatats per “Médicos Sin Fronteras” i “SOS Mediterranée” després que Itàlia impedira la seua entrada, ha rebut l’adhesió per part del Consistori alcoià.

El govern de la ciutat s’ha oferit per acollir refugiats una vegada arriben a terres valencianes després que el president Pedro Sánchez donara ordre de convertir a València en port segur per aquestes persones evitant així una crisi humanitària. Al vaixell viatgen 600 persones sense suficients aliments per a aguantar molts dies, 149 d’elles són menors no acompanyats. S’espera que el vaixell arribe a finals d’aquesta setmana, ja que el viatge és de tres dies des del punt on es troben.

L’alcalde, Toni Francés, recorda que Alcoi va aprovar el 7 de setembre de 2015 per unanimitat de tots els grups polítics una moció per adherir-se a la xarxa Ciutats Refugi. “Ens oferim com a ciutat refugi tal com ens vam comprometre el 2015, fins ara, els alcoians no hem tingut la possibilitat de rebre refugiats i demostrar que hem sigut i som una ciutat solidària, ja que la política del govern del Partit Popular no ha fet absolutament res per ajudar a solucionar la greu crisi de refugiats que viu Europa. Rajoy com altres líders han mirat cap a un altre costat, el nou govern socialista en canvi ha demostrat que la política serveix per a canviar les coses i ajudar a les persones, sobretot, a les que més ho necessiten”.

Francés també ha assegurat que ha contactat amb el Govern valencià per a seguir totes les actuacions de coordinació que es preveu es realitzen als pròxims dies i posar tots els recursos que té la ciutat a l’abast dels refugiats. “Demà sabrem més coses, de totes maneres, ja he parlat amb la regidora Aroa Mira perquè en el cas de ser finalment ciutat d’acollida, coordine les reunions necessàries entre regidories i entitats per poder acollir aquesta gent amb totes les garanties necessàries”.