Els acomiadaments de Selecta afectarien Alacant a sis treballadors

La fusió de Pelican Rouge, Demas i Selecta repercuteix en la duplicitat de llocs de treball i per tant la continuïtat en l'empresa de 138 empleats

Javier Moliner “Estem parlant de cinc plans d'actuació que requeririen un desemborsament per part de la Generalitat menor als cinc milions d'euros, i l'impacte dels quals i capacitat d'arribada seria a tots els municipis de la província”.

Un 85% de treballadors de Selecta estan en vaga des del 19 de febrer, pel ERE que els va plantejar la seua empresa a la fi de desembre. L’empresa preveia un acomiadament de 300 treballadors que en l’actualitat es quedaria en 138, un 12% de la plantilla i una modificació en les condicions d’ocupació. Els treballadors declarats en vaga creuen que no hi ha cap causa que justifique les modificacions dels seus contractes, no obstant això, des de l’empresa aclareixen que es tracta de canviar determinades característiques del lloc de treball. A la Comunitat Valenciana serien acomiadats 36 dels quals 6 serien de la província d’Alacant, concretament dels seus dos centres, el de les Talaies i el de *Babel, on hi ha uns 27 treballadors en total.

L’empresa AB Serveis Selecta Espanya es dedica al servei de vending, que seria tot el referent a l’explotació de subministraments de café, refrescs, snaks en màquines automàtiques. Amb la fusió de Pelican Rouge, Altra i la mateixa Selecta es converteix en líder d’aquest sector comptant amb 1.100 treballadors. Però la unió de totes aquestes companyies també té el problema de la duplicitat en llocs de treball i per açò, l’empresa va decidir resoldre-ho amb un ERE, afectant en un primer moment a 300 persones. La postura sindical coincideix amb la de l’empresa quant a l’incentiu de les persones voluntàries que desitgen marxar-se, però amb matisos, ja que des dels sindicats estudiarien aqueixes baixes incentivades sempre que l’empresa garantisca l’abonament del conveni especial amb la Seguretat Social a majors de 58 anys fins a l’edat de jubilació, i l’empresa només contempla la indemnització. La negociació que demanen els treballadors és a partir del conveni que aplicava Pelican Rouge i que Selecta no ho reconeix. Selecta en les negociacions ha presentat també un paquet social pel qual ajuden als treballadors que voluntàriament vulguen marxar-se, així, com el recolze en el procés de la cerca de treball. Una altra qüestió que l’empresa està duent a terme és la reubicació de treballadors en llocs diferents dels quals exercia. També estan mirant la possibilitat de recol·locar a alguns dels seus treballadors en altres empreses que no pertanyen a la companyia, però sí al sector. Els treballadors segueixen negociant amb l’empresa, ja que, ni estan d’acord amb els acomiadaments, ni amb les quantitats que hauria d’abonar l’empresa, de la qual, ens comenta el seu portaveu que seria una indemnització bàsica de 42 dies per any treballats fins a un límit de 24 mensualitats. L’acomiadament d’aqueixos 138 treballadors podria donar-se la possibilitat d’admetre’ls si l’empresa necessitara contractar operaris. L’empresa ha posat data límit perquè s’arribe a un acord abans que acabe aquest mes, i els representants dels treballadors es mostren preocupats amb les pretensions de l’empresa que no solament afectarà la plantilla, sinó, també, a la cartera de clients que veuran minvada la qualitat en el servei.

: Valencià

Publicidad