miércoles, 24 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Castelló “arrossegarà el talent” de la Comunitat en l’institut ‘ICREA’ valencià

Este dilluns s'ha presentat a Castelló l'acord "Alcem-nos" per a la recuperació social i econòmica de la Comunitat Valenciana.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, el president de CEV CastellóSebastián Pla, i els secretaris generals de CCOO-PV i UGT-PV, Arturo León i Ismael Sáez, han presentat este matí a Castelló l’acord “Alcem-nos” per a la recuperació social i econòmica de la Comunitat Valenciana.

En declaracions als mitjans de comunicació, Puig ha assegurat que la recuperació de la Comunitat Valenciana “passa per la unió de forces”. Pel que fa a Castelló, segons ha comentat Puig “hi ha almenys vuit propostes específiques entre les quals destaquen el pla de sanejament per la reutilització de les aigües residuals de tot el territori, tot el que significarà el pont logístic al voltant de l’aeroport de Castelló i una qüestió fonamental pel que fa a la ciència i és que l’ICREA valencià” estarà a Castelló i ahí és on podem millar més enllà del curtplacisme”.

El president s’ha referit a la importància d’esta institució que “des de Castelló intentarà arrossegar tot el talent de la Comunitat Valenciana”.

Puig ha reiterat que serà un any econòmicament difícil anem a perdre més de 10 punts de PIB però “també és cert que també és cert que totes les perspectives és que la Comunitat Valenciana puga incrementar 11 o 12 punts de PIB i això depèn el que fem enguany”.

Per la seua part, ja a l’acte de presentació del projecte, el representant de la CEV a la província de Castelló,  Sebastián Pla, ha posat l’accent en la ferma defensa del diàleg social “com un element estratègic per a contribuir a l’interés general” (..) “Alcem-nos ens marca el rumb cap a on volem anar. És un rumb meditat, sense improvisacions, ni vaivens, mostrant el compromís i la determinació de tots”, ha assegurat.

Pla ha incidit en la necessitat “de posar urgentment el focus en les empreses i en els autònoms. Sense ells, tot el sistema es trenca, es destrueix l’ocupació i es redueixen els recursos que contribueixen a mantenir l’estat de benestar”. “És moment de conjuminar esforços, es continuar dialogant, d’aprofitar les bondats de la col·laboració pública privada, de generar estabilitat, d’impulsar la innovació i de fer costat a les empreses, perquè sense elles la recuperació és impossible”, ha afegit.

Sebastián Pla ha posat de manifest davant l’auditori la importància de flexibilitzar els ERTE per a tots els sectors; de reclamar una fiscalitat que contribuïsca a incentivar la productivitat i la competitivitat; de canviar les condicions dels préstecs ICO; així com de programar i executar amb agilitat els fons europeus.

El president de CEV Castelló ha enaltit l’ampli ventall de sectors que aglutina el teixit empresarial castellonenc, entre els quals ha destacat el seu potencial turístic, el sector primari, que ha tingut un comportament exemplar durant la pandèmia, i una “indústria potent que ja sap de primera mà el que és suportar una crisi i ressorgir d’ella”. A més, Pla ha defensat la riquesa cultural de la província i ha demanat a Europa que mire cap a Castelló i, especialment, al seu interior. “Resulta imprescindible per a la reactivació de l’economia en les zones despoblades que esta problemàtica siga present en polítiques concretes per a fer-li front i que se’ls dote de fons que permeten desenvolupar-les”.

En esta línia, ha assegurat que “serem capaces de dissenyar i presentar els millors projectes alineats amb els objectius europeus en matèria d’infraestructures, digitalització, i economia verda per a augmentar la productivitat i la competitivitat de la nostra economia regional i el nostre teixit productiu. I estic convençut que estos projectes de nou arribaran de la mà de la col·laboració pública privada.”

Pla ha demanat a les administracions públiques, “que anteposen l’encert en la gestió a la política, optimitzant els escassos recursos i dirigint-los al que en este moment és prioritari i essencial. Han de procurar el marc regulador més àgil, propici i estable possible perquè empreses i autònoms puguen sobreviure, ressorgir, generar ocupació i pagar els impostos que nodrisquen al sistema per a oferir uns serveis públics de qualitat i per a atreure les inversions productives que retroalimentin la cadena.”

“Per part nostra, la iniciativa privada haurà de jugar un paper clau en els canvis necessaris en matèria d‘innovació, digitalització o transició ecològica. Haurem de redoblar esforços i inversions en estos àmbits per a ser més sòlids, resilients, productius i posicionar-nos per davant dels nostres competidors” ha afegit.

Per a concloure, el líder dels empresaris castellonencs ha apel·lat, una vegada més, a la col·laboració, institucional, entre agents socials i entre territoris, “perquè és la via més efectiva per a recuperar-nos”.

Últimas noticias

Contenido relacionado