Acord entre Ford i UGT en les condicions del ERTE en la planta d’Almussafes

La direcció de Ford i el sindicat UGT han aconseguit un acord en les condicions de l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTE) que s'aplicarà a tota la plantilla a partir d'aquest divendres, mentre que la resta de sindicats ha rebutjat la proposta.

acord

La direcció de Ford i el sindicat UGT han aconseguit un acord en les condicions de l’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTE) que s’aplicarà a tota la plantilla a partir d’aquest divendres, mentre que la resta de sindicats ha rebutjat la proposta.

En la reunió d’aquest dilluns dins del període de consultes que es va iniciar el passat 25 d’octubre després que l’adreça de la factoria plantejara un ERTE per a 13 dies en motors i 9 en fabricació de vehicles fins a gener, s’ha pogut arribar a un acord amb el sindicat majoritari, UGT.

El portaveu d’aquest sindicat, Carlos Faubel, ha manifestat que l’empresa ha respost positivament a la proposta del 80 % del salari brut i el cent per cent d’antiguitat i pagues extraordinàries, tal com ja es va acordar per als expedients temporals que es van aplicar en el primer semestre d’enguany en la planta de motors.

A més, els dies d’octubre que es va parar la producció (10,11 i 31) es consideraran de vacances flexibles i no com a jornades de distribució irregular com es va aplicar al principi. Aquest acord per a l’aplicació del ERTE, que afectarà a la pràctica totalitat de la plantilla, de 7.800 treballadors, serà signat aquesta vesprada a les 15 hores per l’adreça de Ford i UGT.

CCOO vés insuficient aquest acord posat que l’empresa solament complementa el 10 % i el treballador segueix tenint una pèrdua econòmica del 20%. A més, és el tercer ERTE d’enguany en la planta de motors quan des de juliol l’empresa està “allargant torns” i el treballador segueix consumint dies de desocupació davant una situació en la qual l’empresa no pot garantir “gens” a partir del 31 de gener, ha afegit aquest sindicat.

El STM rebutja la proposta perquè considera que l’empresa ha de complementar el cent per cent dels salaris donat el perjudici econòmic que causa a la plantilla, i tenint en compte que el Servei Públic d’Ocupació pagarà el 70 %, igual que CGT.

El ERTE afectarà a 6.778 treballadors i començarà a aplicar-se els dies 9 i 16 d’aquest mes de novembre. Continuarà al desembre el 20 i 21 en ambdues plantes (motors i fabricació de vehicles), i el 19 també en motors.

En fabricació de vehicles hi haurà cinc dies d’aplicació del ERTE al gener (2, 3, 4, 24 i 25) i en motors a aqueixos dies se sumen el 21, 22 i 23 de gener. Els empleats del torn de nit es veuran afectats en el torn que comença a les 22 hores de la nit anterior, segons el període d’aplicació del ERTE.

Publicitat