David Barelles presideix l’acte commemoratiu del 194 aniversari de la creació del Cos Nacional de Policia

El subdelegat del Govern a Castelló, David Barelles, ha presidit avui l’acte commemoratiu del 194 aniversari de la creació del Cos Nacional de Policia, que aquests dies se succeeixen en totes les províncies d’Espanya. Ha estat acompanyat de la comissària principal, Concepció de Vega Caamaño. Barelles ha passat revista als agents formats en el pati de la Comissaria, ha lliurat els diplomes als agents distingits per la seua fulla de servei i ha participat en un homenatge als agents morts en acte de servei.

“Heu demostrat amb sacrifici, honor, lliurament i generositat, que esteu al servei de tots els ciutadans. Sou exemple de dedicació. Treballeu les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. Prestant un servei exemplar i sense mostres de fatiga”, ha declarat Barelles, qui ha destacat que es tracta d’un grup de professionals “dinàmic, cada dia millor preparat, i que compliu amb la vostra comesa de manera més que satisfactòria, fent sentir als ciutadans de Castelló i Vila-real que viuen de forma segura. Més segura que mai”.

D’altra banda, el subdelegat del Govern a Castelló ha ressaltat els reptes que afronten els agents del Cos Nacional de Policia per a garantir la seguretat dels castellonencs i vila-realenses, entre els quals ha destacat “amenaça terrorista, sempre aguaiten per a pertorbar l’ordre del nostre sistema polític i social” i “noves formes de delinqüència, com els ciberdelictes, la tracta d’éssers humans, l’atenció als desfavorits o, sense anar més lluny, la violència de gènere, una xacra que està molt present lamentablement en la nostra societat i que no ens cansarem de combatre fins a aconseguir que siga erradicada des de la seua mateixa arrel”.

En aquesta última línia, s’ha referit als agents de la policia nacional com “els àngels de la guarda de moltes dones que pateixen la mal denominada violència de gènere, i, al costat del treball de les Policies Locals de Castelló de la Plana i Vila-real, avui ací representades, garantiu que les víctimes puguen seguir fent la seua vida. No és una tasca fàcil, i no sempre aconseguim el nostre objectiu, la qual cosa ens omple de dolor l’ànima, però per descomptat, no defallirem a intentar-ho i a posar tots els mitjans al nostre abast perquè així siga”.

Els agents, que avui han rebut un diploma pels serveis exèrcits en el Cos Nacional de Policia a Castelló, han sigut l’inspector Cap, Javier Heredero Salamanca; els inspectors Gregorio Abril Doñate i Fermín Martí Rodríguez; l’oficial de Policia Antonio Fernández Prieto; i el policia Pedro Martínez Gámez.

CatalanSpanish