‘Activa’t per la diabetis’, la carrera solidària que recorrerà els Jardins del Túria

La prova, que se celebrarà el 9 de desembre, comptarà amb una carrera a peu, una caminada i activitats infantils

Este pròxim diumenge, un nou esdeveniment esportiu solidari, ‘Activa’t per la Diabetis’, es donarà cita a València. Els Jardins del Túria acolliran durant tot el matí del 9 de desembre, de 10h a 13h, una carrera i una caminada organitzada per la Fundació per a la Diabetis en col·laboració amb l’Associació Valenciana de Diabetis, que té com a objectiu conscienciar als veïns i veïnes sobre la importància de l’exercici físic en la prevenció i el control de la diabetis.

La carrera serà de 5 quilòmetres, mentre que la caminada serà de 2’5 quilòmetres. A més, els més xicotets també podran acudir i realitzar les diferents proves infantils per a totes les edats. El padrí de la carrera serà Daniel Albero, primer pilot de motos amb diabetis tipus 1 que participarà en el Ral·li Dakar 2019. El seu projecte d’emprendiment social, Un diabètic en el Dakar, estableix com a objectius trencar les barreres que impedeixen a les persones amb diabetis portar una vida esportiva normal i impulsar i desenvolupar l’interès en la seua investigació. A més, Kilian Meyer, pilot de Fórmula 4 amb diabetis tipus 1, també estarà present durant tota la jornada del diumenge.

La Fundació per a la Diabetis i l’Associació Valenciana de Diabetis oferiran informació sobre els seus diferents projectes i activitats. Així mateix, la Societat Espanyola de Diabetis i el Col·legi Oficial de Farmacèutics de València realitzaran durant tota la jornada controls de glucèmia i el test Findrisk a totes aquelles persones que ho desitgen. A més, la Fundació Lluís Alcanyís de la Universitat de València, el Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de la Comunitat Valenciana i l’Il·lustre Col·legi Oficial de Podòlegs de la Comunitat Valenciana també participaran en l’esdeveniment.

Publicitat