Més de 60 actuacions pel temporal a la provincia de Castelló

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat manté la preemergència nivell taronja per fenòmens costaners i nivell groc per pluja i vent en el litoral.

PublicitatAVL

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat manté la preemergència nivell taronja per fenòmens costaners i nivell groc per pluja i vent en el litoral de la província de Castelló, situació que es mantindrà fins entrada la nit.

La Diputació de Castelló ha qualificat d'”històrica” la nevada en la comarca dels Ports on el Consorci Provincial de Bombers de Castelló continua treballant per a facilitar l’accés a Morella i a altres municipis que es troben incomunicats.

PublicitatRovira  

Així mateix, els bombers han advertit que en tota la costa la situació també és complicada i que estan realitzant des d’ahir dilluns “innombrables servicis”. Sobre este tema, han explicat que “moltes de les zones inundades no poden ser buidades fins que cesse l’aportació d’aigua del mar”.

Ratxes de vent a Castelló de 93 km per hora i camins tallats al Grau de Castelló

L’Àrea de Seguretat Pública i Emergències de Castelló continua amb el dispositiu activat per temporal marítim i per les fortes ratxes de vent. A més, les precipitacions continuaran sent persistents, encara que de baixa intensitat. De moment el CIMSE no ha registrat incidències greus relacionades amb el temporal de pluja i vent.

Els registres acumulats durant el dia d’ahir són els següents (20.00 hores):
– Castelló: 14,4 litres/m² i ratxes màximes de vent de 93 km/h.
– Grau: 10,4 l/m² i ratxes de 90 km/h.

Respecte a incidències pel vent i la pluja, s’emporten registrats des d’ahir 27 serveis:
– 6 serveis relacionats amb caiguda de xicotets objectes i rebles a la via pública, tots ells sense conseqüències.
– 3 serveis relacionats amb danys a vehicles estacionats amb caigudes d’arbres o branques a la via pública.
– 6 serveis relacionats amb caigudes d’arbres o branques a la via pública.
– 6 serveis relacionats amb contenidors o objectes voluminosos sobre la via que dificulten la circulació.
– 6 serveis per desperfectes en la via pública, com ara senyals caiguts, contenidors danyats.

A més, s’ha tallat el camí Serradal (des de l’Av Harley Davidson fins al carrer Martín Cubedo), el carrer Astrònom Francesc Aragó des de l’Av Ferrandis Salvador, i 3 camins de la marjaleria: el camí La Ratlla amb Benicàssim des de l’accés de la CV-149, el camí Travessera entre el Serradal i l’Av Ferrandis Salvador i el camí Donació amb camí Mechera (al costat de la Refineria).

El regidor de Seguretat Pública i Emergències, Omar Braina, està seguint l’evolució del temporal i el dispositiu activat des del Centre Integrat de Seguretat i Emergències (CIMSE) de Castelló.

Des de l’Àrea de Seguretat Pública i Emergències s’aconsella a la població que extreme la precaució, especialment en el districte marítim i zona de la marjaleria, i seguisca les informacions i recomanacions pels canals oficials del @GVA112, @AreaSeguridadCS i @AjuntCastello.

Així mateix, es recomana a la població que anomene al 112 o 092 encara que qualsevol situació conflictiva o de risc.