17.9 C
Valencia

Absolts els quatre acusats del presumpte desfalc en el Palau de les Arts

Els acusats s'enfrontaven a una pena d'entre dos i cinc anys de presó, tal com reclamava el ministeri fiscal.

- Publicitat -AVL

El qui fora responsable d’Administració del Palau de les Arts Ernesto Moreno; el president de Consell d’Administració de Patrocini, José Antonio Noguera Puchol; el conseller delegat d’esta entitat, Joaquín Maldonado; i l’excónsul de França a València i administrador de la societat Radcliffe Pablo Broseta, acusats del presumpte desfalc en el Palau de les Arts, han sigut absolts.

Així es desprén de la sentència dictada per l’Audiència de València, òrgan que va enjudiciar a la fi del passat any estes quatre persones, encara que inicialment els processats ascendien a cinc, amb l’exintendent del coliseu Helga Schmidt. La seua defunció al setembre li va apartar del procediment i es va extingir la seua possible responsabilitat penal.

Els acusats s’enfrontaven a una pena d’entre dos i cinc anys de presó, tal com reclamava el ministeri fiscal –inicialment les penes sol·licitades eren d’entre set i huit anys de presó, però un canvi en el fiscal que va portar el procediment, després de nomenar Vicente Torres magistrat del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), va provocar un canvi de criteri–. Per la seua banda, les defenses reclamaven l’absolució.

El presumpte desfalc en Les Arts se centrava en la captació de patrocinadors per part de la societat Patrocini sense concurs públic, en uns sobrecostos per l’esdeveniment Viva Europa i uns altres per treballs de disseny i impressió encarregats a l’empresa Radcliffe, tal com arreplegava el fiscal en el seu escrit de qualificació. Ara, l’Audiència, ho ha desdibuixat.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Universitat Jaume I ha celebrat el solemne acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

La rectora reivindica el valor de la ciència i aposta per la solidaritat en la inauguració del nou curs acadèmic

Cultura atorga el premi a la millor exposició a ‘Territorio y refugio’ de la galeria Luis Adelantado

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont ha entregat el premi

Conselleria informa dels acords en la Sectorial del Ministeri d’Educació i de Sanitat

Ahir es va reunir la sectorial i es van prendre nous acords que afecten el sistema educatiu. STEPV ha traslladat una sèrie d'incidències i propostes per a implementar urgentment

Aldaia i les muralles de València

Del 16 de setembre de 2020 al 10 de gener de 2021 al MUPA

Muro de Alcoy registra un altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 28 persones malaltes (siguen asimptomàtiques o no) i 2 han mort a causa de la malaltia.
- Advertisement -

: Valencià