Onda comença les obres per a l’adequació i la seguretat dels veïns del municipi

L'Ajuntament d’Onda continua actuant per a millorar l'accessibilitat en tot el municipi, perquè tot el món puga accedir a qualsevol lloc.

L’Ajuntament d’Onda, a través de la regidoria d’Urbanisme i Mobilitat Urbana, que gestiona Marta Piquer, està realitzant durant enguany unes obres d’adequació molt necessàries perquè les persones amb problemes de mobilitat “no tinguen cap inconvenient per a accedir a cap lloc”.
Al mateix temps, que realitza actuacions en alguns punts del municipi, on s’havien detectat manques amb la finalitat d’augmentar la seguretat dels veïns i veïnes de la localitat.
Així ho ha destacat Piquer, qui ha informat, que en aquests moments s’estan adequant les voreres dels carrers Nàpols i Sicília, així com la construcció d’un pas de vianants accessible. “Es tracta d’una obra molt demandada pels veïns d’Onda, els qui aviat, podran observar com es millora l’accessibilitat en aquesta zona sensible de la localitat, en situar-se al costat del col·legi Mestre Caballero”, ha explicat la regidora.
Concretament, aquesta obra, que es troba en plena execució, consisteix en l’ampliat la vorera i en la construcció d’un pas de vianants accessible, complint l’ordenança d’accessibilitat que l’Ajuntament d’Onda va aprovar en 2016. A més, s’ha traslladat l’enllumenat públic, que impedia la circulació sense obstacles per aquestes.
En aquest sentit, Piquer ha recordat que, “a l’inici de l’any i per primera vegada, es va crear una partida específica dins del Pressupost Municipal anomenada ‘Inversions per a l’accessibilitat’.
Marta Piquer ha afirmat que “atenent la petició de Compromís, i després de diverses reunions per a conéixer quines eren les necessitats reals, es va destinar una partida del pressupost municipal que aconseguia els 70.083,60 euros per a açò”.
Piquer ha mostrat la seua satisfacció per les diferents inversions que s’han dut a terme durant aquest últim any, que “no solament milloren l’accessibilitat i amb açò la qualitat de vida dels ciutadans d’Onda, sinó que a més, estan suposant la contractació d’empreses onderes, de manera que impulsem la dinamització de l’economia local i, indirectament, la creació de llocs de treball”.
Per últim, ha assenyalat que “en aquests moments, se segueixen estudiant les pròximes accions que realitzarem referent a accessibilitat, per a crear una ciutat inclusiva i sense barreres”.

CatalanSpanish