ADIF ajudica les obres de l’estació d’Albal que estarà acabada en 2021

El projecte ferroviari compta amb un pressupost de 6.660.214 euros.

L’estació de tren d’Albal comença a ser una realitat, l’ADIF ja ha fet pública l’adjudicació de la seua construcció a l’empresa Lantania SL, amb un pressupost de 6.660.214 euros. El municipi governat per Ramón Marí aconsegueix així una reivindicació històrica, la de tindre un mitjà de transport públic que connectarà la localitat de l’Horta Sud amb el centre de València en poc més de deu minuts.

Un total de 19 empreses van optar a la construcció del projecte ferroviari d’Albal que finalment executarà Lantania SL i el contracte de la qual amb l’ADIF se signarà en un termini aproximat de dues setmanes. Una vegada iniciades les obres, l’estació estarà acabada en uns 18 mesos, abans que finalitze 2021.

La comissió de seguiment del conveni signat el febrer passat entre l’Ajuntament i l’ADIF tornarà a reunir-se el 13 de desembre, serà la segona trobada i el seu objectiu és continuar coordinant els terminis d’execució i el finançament del projecte. Aquest equip de treball està integrat pel primer edil, l’Enginyer municipal d’Obres Públiques, Óscar González, el Subdirector Territorial d’Estacions Aquest, Juan Bautista Cano i el Cap d’edificació de la mateixa delegació, Francisco Javier García.

Ramón Mari ha tornat a congratular-se d’aquest nou pas, “portem més de deu anys lluitant l’estació que comença a ser una realitat”. L’alcalde ha posat de manifest que gràcies a l’arribada de José Luis Ábalos al Ministeri de Foment s’ha impulsat aquest important projecte “que suposarà un revulsiu social, demogràfic i econòmic històric per al municipi”.CatalanSpanish