9.6 C
Valencia

Adif millora les instal·lacions de seguretat en la línia Silla-Cullera-Gandia

L'objectiu dels treballs és millorar les prestacions i augmentar la capacitat i la flexibilitat de l'explotació ferroviària en este tram.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Consell d’Administració d’Adif ha adjudicat, per 19.929.497,01 euros (IVA inclòs), les obres per a la renovació i millora de les instal·lacions de seguretat del trajecte Silla-Cullera-Gandia, de la xarxa de Rodalia de València (línia C-1). Esta adjudicació forma part de les inversions previstes en el Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana.

El contracte ha sigut adjudicat per a CAF Signalling, amb un termini d’execució de 18 mesos.

- Publicitat -

L’objectiu d’esta actuació és augmentar la capacitat, regularitat i fiabilitat de l’explotació ferroviària en este trajecte de prop de 51 km, millorant de manera significativa les seues prestacions i la qualitat del servei per als usuaris.

El contracte comprén, entre altres actuacions, la instal·lació del sistema de Bloqueig Automàtic Banalitzat (BAB), que permet la circulació de trens per trams de via doble indistintament per qualsevol de les vies i sentit, entre Silla i Cullera. També inclou la renovació de les instal·lacions en el trajecte Cullera-Gandia. Les instal·lacions incloses en el projecte són sistemes de senyalització i de comunicacions fixes i mòbils, així com el Control de Trànsit Centralitzat (CTC) de València, subministrament d’energia, edificis tècnics i obres auxiliars.

Principals operacions

- Publicitat -

Entre les principals operacions, destaca la instal·lació de nous enclavaments electrònics (sistemes informàtics televendes des d’un punt central que gestionen de manera automàtica el trànsit en estacions i trajectes) en les estacions de Sollana, Sueca, Cullera, Tavernes, Xeraco i Gandia Mercaderies. Este últim controlarà a més les estacions de Gandia Viatgers i Gandia Platja i la integració d’estos en el CTC de València.

Així mateix, s’adaptaran els equipaments de camp en la via i el bloqueig al nou programa d’explotació, s’instal·laran comptadors d’eixos per a la detecció de trens i es col·locarà nova senyalització lateral per a la futura inclusió del sistema ERTMS en el seu nivell 2.

- Publicitat -

D’altra banda, es reforçarà la xarxa d’alimentació elèctrica als equips de senyalització dotant-la, a més, de Sistemes d’Alimentació Ininterrompuda (SAI).

Respecte a les telecomunicacions, es disposaran noves xarxes de fibra òptica i de tecnologia IP, renovant tot el sistema de gestió d’alarmes.

Finalment, altres treballs complementaris comprendran l’execució de canalons per a les xarxes de cablejat i la rehabilitació i condicionament de sales tècniques, l’ampliació de l’edifici tècnic situat a Sollana i la construcció d’altres nous a Xeraco i Tavernes.

Addicionalment, cal recordar que es troba en marxa la redacció del projecte corresponent a la renovació de via i catenària en el tram entre Silla i Cullera, així com el corresponent a la duplicació de via i electrificació en el tram comprés entre Cullera i Gandia.

Totes estes actuacions constitueixen un pas previ per a poder donar continuïtat a la línia que preveu la seua prolongació en el denominat Tren de la Costa.

Estos treballs contribueixen a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament al ODS 9 (Indústria, Innovació i Infraestructura), al ODS 3 (Seguretat i Salut), al ODS 11 (Ciutats i Comunitats sostenibles) i al ODS 17 (Aliances per a aconseguir els objectius).

Inversions a la província de València

Les inversions executades per Adif des de 2018 a la província de València ascendeixen a més de 46 M€ (IVA inclòs), que s’han distribuït en diferents partides, de les quals destaquen les destinades a la millora de la xarxa de Rodalia, apartadors i renovació de via entre Sagunt i Terol, actuacions diverses sobre la infraestructura i mercaderies, així com treballs relacionats amb el Corredor Mediterrani.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,033FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Catadau celebra els 100 anys de la “tia Modesta”

En el dia d’ahir el seu fill, la seua nora i la seua neta li van regalar una tortà dedicà, un ram de flors i uns globus amb el número 100. També l’alcalde de Catadau i dos regidors van voler felicitar a Modesta i li regalaren altre ram de flors.

Sanitat confirma 1.606 nous casos de coronavirus i 7 morts en la Comunitat Valenciana

Per províncies, 242 nous a Castelló, 587 altes a Alacant i 777 a la província de València

L’Acord de Fadrell impulsa una declaració per a instar el Govern a abordar una nova normativa de rebaixes

La iniciativa també sol·licita a Govern i Generalitat la posada en marxa de mesures urgents compensatòries per a l'impuls del comerç

Llíria tanca activitats culturals i parcs pel creixement de la covid-19

Entre altres decisions, s'adopta la suspensió durant 15 dies de les activitats culturals i la cessió d'espais municipals

València desaconsella que la gent major i població de risc acudisca als cementeris el cap de setmana

Ramón: “per favor, aprofiten per avançar la seua visita, ara que encara tenen uns dies abans de dissabte i diumenge per vindre”.
- Advertisement -

: Valencià