Adif anuncia noves obres en el tram de vies de València-Castelló

Les obres s'han programat en horari nocturn per a reduir al màxim les afectacions als serveis comercials.

Adif inicia una nova fase de les obres per a la implantació de l’ample estàndard en el tram València-Castelló del Corredor Mediterrani.

Les actuacions es desenvolupen en el baixador de Les Valls (València), situat en el punt quilomètric 38/935, en el tram Sagunt-Almenara de la línia València-Castelló, i consistiran en la millora de les dos andens amb què compten les dos vies generals.

Els treballs consisteixen en l’adaptació dels gàlibs de les vores pròximes a la via en totes dos andanes a la implantació del tercer carril, una nova pavimentació i senyalització de línies de distància de seguretat. Mentre s’executen estos treballs, es mantindran en tot moment 100 metres hàbils d’andana per a l’estacionament dels trens de Rodalia. Les obres tenen prevista la seua finalització a la fi de setembre.

Estos treballs s’afigen a les actuacions concloses en les estacions de: Xilxes, Vila-real, La Llosa i Almassora. A més de les quals es troben en l’actualitat en execució en: Castelló, Moncofa i Alboraia.

Els treballs s’executaran, principalment, en horari nocturn, amb la finalitat de reduir al màxim les afectacions al trànsit de trens. Durant l’execució d’estes obres es prendran totes les mesures necessàries per a garantir la seguretat, tant dels treballs com de l’explotació ferroviària.

Estes obres formen part de l’adaptació a l’ample estàndard del Corredor Mediterrani, que millorarà l’explotació i l’aprofitament de la infraestructura, la qual cosa possibilitarà en un futur pròxim els trànsits de mercaderies en ample estàndard amb Europa.

Esta actuació reafirma el compromís del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, i d’Adif amb la planificació i el desenvolupament del Corredor Mediterrani, amb noves actuacions que impulsen i avancen en la construcció d’esta infraestructura estratègica.CatalanSpanish