15.7 C
Valencia

Adjudicats tres contractes per 2 milions d’euros per a millorar l’eficiència energètica de la Ciutat de la Justícia de València

Es canviarà el tipus d'il·luminació i se separarà la climatització del IML i el jutjat de guàrdia de la resta de l'edifici per a estalviar energia.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques ha adjudicat dos contractes dirigits a millorar l’eficiència energètica de la Ciutat de la Justícia de València. Els dos contractes s’han adjudicat per un import que suma els 1.436.020 euros i seran finançats per fons europeus.

El primer d’ells té com a objecte la substitució de les actuals lluminàries tipus fluorescents de la seu judicial de València per altres de tipus LED. El contracte tenia un pressupost de licitació de 1,2 milions i ha estat adjudicat per 853.050 euros. L’actuació arrencarà el mes vinent de juny i té una durada de dos mesos.

- Publicitat -

Així, aquest contracte atén una doble necessitat. En primer lloc, la millora de l’eficiència energètica de la il·luminació de la Ciutat de la Justícia de València substituint les lluminàries actuals (menys eficients) per altres més eficients, tipus LED. En segon lloc, l’adequació de les zones de l’edifici que no compleixen amb les recomanacions mínimes d’il·luminació i que requereixen un reforç.

Els treballs de substitució de la il·luminació començaran al juny i permetrà un estalvi energètic del 8% del consum total de la Ciutat de la Justícia.

- Publicitat -

El segon contracte adjudicat té com a objecte realitzar les obres necessàries per a independitzar el sistema de climatització de l’àrea del Jutjat de Guàrdia i de l’Institut de Medicina Legal (totes dues zones funcionen les 24 hores del dia durant els set dies de la setmana), de la instal·lació general de l’edifici judicial.

Fins avui, la climatització d’aquestes dues zones obligava a mantenir en funcionament el sistema en tota la seu judicial també durant les 24 hores del dia, provocant un excessiu consum energètic. L’actuació permetrà independitzar la climatització d’aquestes àrees per a poder desconnectar-ho del sistema general, ja que el funcionament de l’edifici no és ininterromput.

- Publicitat -

Per a evitar al màxim les interrupcions del servei, els treballs per a independitzar el sistema de l’àrea del jutjat de guàrdia arrencaran a l’agost i al mes següent les de l’Institut de Medicina Legal (IML).

El contracte ha estat adjudicat per 582.970,12 euros (d’un pressupost de licitació d’un milió) i també serà finançat per fons europeus.

Així, totes dues actuacions són finançades pel Fons d’Inversió en Diversificació i Estalvi d’Energia (Fidae) i estan emmarcades en els fons Jessica de la Unió Europea. Unes ajudes encaminades a realitzar projectes de desenvolupament urbà sostenible.

En la Comunitat Valenciana, els contractes se situen dins de l’eix prioritari d’actuació per a afavorir el passo a una economia baixa en carboni, amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica i reduir les emissions de CO2 en els serveis públics.

Substitució de refrigeradors

D’altra banda, la Conselleria de Justícia també ha formalitzat l’adjudicació del contracte per a la substitució de dues refrigeradors per a la climatització d’una de les zones de la Ciutat de la Justícia per unes més modernes i més eficients enèrgicament, donada l’antiguitat de les existents i la quantitat d’avaries que han tingut en els últims anys.

L’actuació també s’emmarca dins dels fons europeus Jessica i van encaminats a millorar l’eficiència energètica de l’edifici. El contracte s’ha adjudicat per 626.697 euros. Les obres començaran el mes d’octubre.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,013FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló passa el seu primer toc de queda des del 23-F

No s'han destacat incidents greus durant la primera nit de restricció de la mobilitat.

Benicarló lliura els Premis Literaris 2020 en un acte restringit per la pandèmia

L'Auditori Pedro Mercader ha acollit l'acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2020, l'esdeveniment cultural més important de l'any a Benicarló. A causa de la pandèmia, l'acte ha quedat restringit a les autoritats locals, guanyadors i patrocinadors.

Comerç comença els tràmits per a reformar la nau de pescateria del Mercat del Cabanyal

També es troba en procés de licitació la rehabilitació de la façana i de la coberta del mercat

El MUCC crea un nou itinerari històric sota el títol ‘Espais de Memòria’

La ruta recordarà els llocs clau del període comprés entre la Segona República i el final de la dictadura franquista

València passa el seu primer toc de queda des del 23-F

No s'han destacat incidents greus durant la primera nit de restricció de la mobilitat.
- Advertisement -

: Valencià