Advocacia de la Generalitat descarta conflicte d’interessos de Puig en el decret sobre l’operació d’IVF i Grupo Z

Així ho arreplega un informe de l'òrgan sol·licitat per Presidència de la Generalitat per a tindre "més seguretat" sobre els "qüestionaments de determinades decisions"

L’Advocacia de la Generalitat considera que el president, Ximo Puig, no va incórrer en un conflicte d’interessos ni va haver-hi “cap conflicte real o potencial” en la votació de l’aprovació d’un decret general de l’Institut Valencià de Finances (IVF) i que, per tant, no havia d’abstindre’s per ser accionista de l’empresa editora del periòdic Mediterráneo.

Així ho arreplega un informe de l’òrgan sol·licitat per Presidència de la Generalitat per a tindre “més seguretat” sobre els “qüestionaments de determinades decisions, com l’aprovació del decret”, ha anunciat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa després del ple setmanal.

L’escrit explica que “s’ha plantejat a l’Advocacia de la Generalitat si el president, per ser propietari de el 1,17% d’accions de Pecsa, editora del periòdic ‘Mediterráneo’, va haver d’abstindre’s en la votació de l’aprovació del decret del Consell que posteriorment va servir perquè l’IVF efectuara l’operació consistent en l’autorització de compra del deute de tots els integrants dels préstecs indicats al Grupo Zeta”.

L’Advocacia de la Generalitat recalca en el seu escrit, consultat per Europa Press, que el decret de l’IVF es va aprovar en dates “molt anteriors a l’operació financera amb el Grupo Zeta, que s’inicia el 15 de febrer del 2019 amb l’oferta de compra”. De fet, recorda que estava en tramitació “des del 5 de setembre del 2018”.

També remarca que el decret és “una disposició de caràcter general, sobre la base de la Llei 5/2013 de Mesures fiscals de gestió administrativa i financera i d’organització de la Generalitat, dedicat a regular el règim jurídic de l’IVF, i no és un acord d’aprovació d’una determinada operació singular”.

Davant una possible “incompatibilitat” en la Llei 8/2016 d’Incompatibilitats de càrrecs públics, l’Advocacia conclou que “no procedia que el president s’abstinguera en la votació de l’aprovació del decret” en ser de caràcter general i “no afectar entitats, empreses o societats” participades en el passat per ell o persones del seu entorn més pròxim.

ValenciàEspañol