AECC València impulsa la formació de joves investigadors amb la seua nova edició d’ajudes de fins el 336.000 euros

L'entitat llança la quarta edició de les seues beques predoctorals, amb una durada de tres anys prorrogable a quatre

L’Associació Espanyola contra el Càncer de València (AECC València) ha presentat una nova convocatòria d’ajudes predoctorals destinades a promoure noves línies d’investigació en càncer per part de joves investigadors en centres de la província de València. Aquestes ajudes, en la seua quarta edició, tenen una durada de tres anys, prorrogable fins als quatre, i una dotació total que pot arribar fins als 336.000 euros.

Segons ha informat l’entitat en un comunicat, la finalitat de la convocatòria és “promoure la formació multidisciplinària d’investigadors a través de la realització d’una tesi doctoral en càncer en un centre d’investigació i amb el suport d’un grup receptor amb acreditada trajectòria científica”.

Els destinataris que poden optar a aquesta ajuda són aquells investigadors predoctorals que tinguen un grau/llicenciatura en ciències o enginyeria. Per a poder optar a aquest tipus d’ajuda és imprescindible presentar la proposta d’un projecte d’investigació sobre càncer. Aquest projecte pot estar dirigit a estudis epidemiològics, prevenció, diagnòstic de la malaltia, desenvolupament de noves estratègies de tractament, entre d’altres.

La sol·licitud per a participar en aquesta convocatòria d’ajudes pot realitzar-se fins al 13 de juny de 2019 a través de la pàgina web de Fundació Científica AECC. Totes les sol·licituds seran sotmeses a una avaluació cientificotècnica externa per l’Agència Estatal d’Investigació (AEI).

“Una de les línies estratègiques de la nostra entitat és cuidar i retindre el talent investigador en la nostra regió. A aquest efecte, hem posat a la disposició de la comunitat científica ajudes que cobreixen totes les etapes de la carrera professional d’un investigador, des de les primeres pràctiques en el laboratori, quan encara no ha completat els seus estudis en la Universitat, fins a la seua estabilització com a investigador de referència en el seu camp que participa en consorcis internacionals d’investigació en càncer”, ha explicat Helena Alloza, gerent d’AECC València.

D’aquesta manera, segons ha explicat, “a més de retindre el talent científic, es pretén generar planter i garantir un sistema d’investigació en càncer estable en el nostre país”.

Amb aquesta nova edició, AECC València, consolida el seu suport a la formació predoctoral en càncer. L’entitat ha becat fins hui projectes de disseny de nous fàrmacs per a tumors cerebrals, prediccions en el comportament del melanoma, un dels càncers més agressius, incidència i mortalitat del càncer de pulmó, i investigació sobre tractament de la metàstasi cerebral, entre d’altres.

1,1 MILIONS COMPROMESOS
En total, en l’actualitat, l’entitat té compromesos prop d’1,1 milions d’euros per a recolzar el treball de joves investigadors que estan desenvolupant les seues tesis doctorals en diversos centres d’investigació valencians.

Per la seua banda, des de 2011, l’AECC a nivell nacional ha invertit 56 milions d’euros en 334 projectes duts a terme en més de 105 centres d’investigació distribuïts en 30 províncies, sent l’entitat social i privada que més fons destina a investigar el càncer.

CatalanSpanish