Aena ha recuperat l’activitat de l’aeroport d’Alacant-Elx a partir de les 14.00 hores

Al llarg del matí, vols inicialment previstos a Alacant, s'han reprogramat, de manera que 39 enllaços s'han operat des de Múrcia i 14 des de València.

PublicitatAVL

L’aeroport d’Alacant ha recobrat a partir de les 14.00 hores d’este dijous part de la seua activitat, 24 hores després de l’inici de l’incendi que ha afectat la coberta de la terminal i que encara no s’ha donat per extingit.

Al llarg del matí, vols inicialment previstos a Alacant, s’han reprogramat, de manera que 39 enllaços s’han operat des de Múrcia i 14 des de València. A partir de les 14.00 hores de hui, l’Altet ha anat recuperant gradualment les seues freqüències, han informat Europa Press fonts d’Aena.

PublicitatRovira  

Per la seua banda, fonts consultades han precisat que la previsió és que cada hora s’operen deu vols d’entrada i huit d’eixida i que uns 15.000 passatgers dels 35.000 previstos per a este dijous hauran de ser ressituats perquè els seus vols no han eixit.

Quant a l’incendi, que s’ha produït en el “nucli 3 de la terminal”, des de Subdelegació del Govern han incidit que està controlat però segueix sense poder donar-se per extingit. Així mateix, han precisat que s’està a l’espera que els tècnics puguen accedir per a valorar els danys.

A més, l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) ha penjat en el seu compte de Twitter un enllaç a la seua pàgina en la qual es detallen els drets que tenen els viatgers afectats i la manera de procedir.

ORGULLÓS DEL CONSORCI
En un comunicat, el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, s’ha mostrat “orgullós” de presidir el Consorci provincial de Bombers d’Alacant que des d’ahir està col·laborant en els treballs a extingir les flames.

“Podem dir que des del dia de hui l’aeroport comença a recuperar part de la seua activitat gràcies a una tasca que s’està fent”, ha sostingut Mazón.