Aerocas aposta per una segona ruta “from Castelló to London”

Puig lloa el procés dut a terme perquè Aerocas assumisca la gestió i aposta per diversificar les activitats i desenvolupar la zona logística.

Publicitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la nova ruta que enllaçarà a partir de la setmana vinent l’aeroport de Castelló amb Londres-Luton reforçarà la connectivitat de la Comunitat Valenciana amb el mercat britànic i contribuirà a l’estratègia impulsada per la Generalitat per a contrarestar els efectes del Brexit.

El president ha volat este dimarts des de l’aeroport de Castelló rumb a Londres, on participa en la presentació de l’oferta de la Comunitat davant tur operadors i mitjans de comunicació britànics. Abans del vol, el primer oficial que realitza des de la instal·lació castellonenca, Ximo Puig ha mantingut una reunió amb el director general d’Aerocas, Joan Serafí Bernat, i el delegat territorial de Presidència de la Generalitat, Adolf Sanmartín.

PublicitatRovira  

En la trobada s’ha abordat la situació actual i les perspectives de creixement de l’aeroport. En eixe sentit, el president ha destacat que dilluns que ve, 9 de desembre, arranca la nova ruta que connectarà Castelló amb Londres-Luton, la segona que opera amb la capital britànica l’aeroport, que ja disposa d’una connexió amb Londres-Stansted. Amb esta segona ruta, Castelló oferirà fins a cinc freqüències setmanals amb Londres.

Ximo Puig ha explicat que esta nova ruta reforçarà l’estratègia que ha dissenyat el Consell per a contrarestar els efectes del Brexit. Puig ha subratllat que, per a la Comunitat Valenciana, “la situació del Regne Unit és fonamental, ja que un terç dels britànics que viuen a Espanya el fan en la Comunitat Valenciana i quasi tres milions de britànics visiten cada any el territori valencià, per la qual cosa és un mercat fonamental”.

“Volem ser la comunitat de referència al Mediterrani per als britànics i per a això hem d’oferir un turisme tradicional de sol i platja però també cultural, paisatgístic i natural”, ha afegit.

La nova ruta a Londres-Luton ha sigut possible gràcies al segon pla de posicionament de l’aeroport de Castelló a Europa, promogut per la Generalitat, que també ha possibilitat una connexió a Viena, que arranca el 30 de març, i una altra a Marsella, que arranca el 14 d’abril. A més, Aerocas adjudicarà este mateix mes altres tres rutes que s’han aconseguit a través del pla de creixement de l’aeroport.

El president de la Generalitat ha destacat la labor que està desenvolupant Aerocas i ha enaltit el procés de transició dut a terme fins a assumir la gestió de l’aeroport, “garantint el normal funcionament de la infraestructura”. En este sentit, Ximo Puig ha assenyalat la “gestió responsable” de l’aeroport per part de l’actual Govern valencià, que està possibilitant el seu desenvolupament. Prova d’això, és que, amb data 30 de novembre, ja s’ha superat el registre de passatgers de tot 2018.

El president ha manifestat la necessitat de seguir avançat en la diversificació de l’aeroport, explorant totes les possibilitats i obrint noves vies de negoci. Puig ha ressaltat que ja són tres les escoles de vol que han obert base en l’aeroport i ha valorat l’important desenvolupament que estan tenint les activitats de manteniment i reciclatge d’aeronaus.

Ximo Puig ha incidit en l’aposta del Consell per desenvolupar la Zona d’Activitats Complementàries (ZAC) de l’aeroport, a fi de crear un pol logístic i empresarial vinculat a la infraestructura, que exercisca un paper tractor en l’economia del territori.

PublicitatJuega Limpio Orihuela