Aerocas assumeix la gestió de l’aeroport de Castelló després d’aconseguir la certificació d’AESA

Colomer destaca que la Generalitat disposarà de "major capacitat de decisió per a desenvolupar l'aeroport en tots els seus vessants".

La societat pública Aerocas, dependent de la Generalitat, assumeix des d’este 1 de novembre la gestió de l’aeroport de Castelló després de completar tots els tràmits pertinents i obtindre la certificació per part de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA).

El secretari autonòmic de Turisme i president d’Aerocas, Francesc Colomer, ha destacat que el procés de canvi de gestió s’ha desenvolupat amb “rigor”, complint amb els terminis establits i garantint el normal funcionament de la infraestructura.

Rovira  

Segons ha assenyalat, “s’obri ara una nova etapa per a l’aeroport, en la qual Aerocas, amb el suport del Govern valencià, disposarà de major capacitat de decisió per a desenvolupar la instal·lació en tots els seus vessants, diversificant la cartera de serveis, a fi que es consolide com una valuosa eina al servei de la societat de Castelló, el sector turístic i el territori”.

Per part seua, el director general d’Aerocas, Joan Serafí Bernat, ha valorat que el canvi de gestió “s’ha executat en els termes previstos, seguint el full de ruta que ens marquem fa una mica més d’un any, quan es va acordar la resolució del contracte amb Edeis”.

Bernat ha recordat que la decisió de finalitzar la relació amb l’operador privat -amb el qual Aerocas ha signat este dijous l’acta de lliurament de les instal·lacions- es va adoptar després que l’empresa “plantejara una modificació de les condicions econòmiques no prevista en el contracte, que va motivar que el Govern valencià acordara obrir un procés de transició perquè Aerocas assumira el control de l’aeroport a partir de l’1 de novembre”.

Segons ha explicat, Aerocas passa a assumir la plantilla de treballadors d’Edeis en l’aeroport de Castelló i els contractes amb proveïdors i clients, “de manera que queda assegurat el normal funcionament operatiu de la infraestructura”.

El director general ha afirmat que l’assumpció de la gestió permet a Aerocas “aprofundir en tots aquells aspectes que estableix el Pla Estratègic, que aposta per una diversificació de les activitats de l’aeroport, mantenint com a eix principal el trànsit de passatgers vinculat al turisme”. En este sentit, ha apuntat que ja s’està treballant en una actualització del citat pla perquè reculla la situació derivada del canvi de gestió i anotació noves oportunitats de desenvolupament.

Joan Serafí Bernat ha subratllat l’esforç realitzat per Aerocas per a desenvolupar el trànsit de passatgers a través de la implementació de successives campanyes de posicionament internacional. En este sentit, l’aeroport oferirà en els pròxims mesos tres noves rutes: Viena, Marsella i Londres-Luton.

A més, Aerocas té en fase de licitació una nova campanya per a posar en marxa, almenys, altres tres rutes, que hauran d’aportar de manera conjunta 210.000 passatgers i passatgeres entre 2020 i 2023.

El director d’Aerocas també ha incidit en la importància estratègica de la Zona d’Activitats Complementàries (ZAC), en la qual està previst desenvolupar un pol empresarial i logístic vinculat a l’aeroport.

PublicitatJuega Limpio Orihuela