Dos dones detingudes pel mètode de les “afectuoses”

Les víctimes eren tots homes d'entre 53 i 82 anys. Els rellotges sostrets eren d'or de la marca Rolex, algun per un valor de 8.000 euros. L'arrest es va produir quan un policia anés de servei va observar un forcejament entre la víctima de 69 anys i les joves.

Agents de la Policia Nacional han detingut a València a dues dones de 21 i 23 anys, d’origen romanés, com a presumptes autores de sis delictes de furt, un en grau de temptativa, per la modalitat coneguda de les afectuoses, en els quals les víctimes tots homes d’entre 53 i 82 anys els van sostreure els rellotges, la majoria de la marca Rolex. L’arrest es va produir quan un policia anés de servei va observar un forcejament entre un home i dos joves que pel que sembla intentaven llevar-li el Rolex valorat en uns 8.000 euros

Els fets van ocórrer en la tarda del divendres, quan els policies que realitzaven labors de prevenció van ser alertats per la Sala del 091 perquè es dirigiren al carrer Albacete de València on pel que sembla s’havia produït un furt.

Els agents es van dirigir ràpidament al lloc i van observar a un policia anés de servei que tenia retingudes a dues dones, ja que moments abans pel que sembla havien intentat sostreure-li un rellotge Rolex d’or a un home de 69 anys que acabava de sortir d’una entitat bancària.

L’home havia estat abordat per les dues dones que van començar a grapejar-li per tot el cos i davant la negativa d’aquest, es va produir un forcejament a l’adonar-se que intentaven llevar-li el rellotge, al mateix temps que cridava demanant auxili, moment en el qual un policia anés de servei va interceptar a les dones que intentaven fugir. Durant el forcejament l’home va resultar lesionat en una nina.

Els policies van detenir a les dues dones, com a presumptes autores d’un robatori amb violència en temptativa. Posteriorment i com a conseqüència de les recerques els agents les consideren la seua participació en altres cinc furts comesos, quatre d’ells a València i un a Xirivella, des del dia quatre d’aquest mes, en els quals les víctimes tots homes, d’edats entre 53 i 82 anys, els van sostreure els rellotges i a un d’ells un segell d’or, per un valor total de més de 20.000 euros. Els rellotges sostrets eren la majoria Rolex d’or un d’ells valorat en 7.000 euros.

Modalitat de furt afectuós o de l’abraçada

En aquesta modalitat de furt, les víctimes són persones de més de 60 anys, principalment homes, portadors de rellotges d’alta gamma o joies que aparenten elevat valor i bé s’ofereixen com a servei sexual, començant un grapeig sobre la víctima, mentre la segona li lleva el rellotge, anells o cadenes. En el cas que la víctima s’adone de l’acció, les dones no dubten a emprar la violència contra la víctima amb tal d’aconseguir el botí. En altres ocasions, amb l’excusa de preguntar per un carrer o local, la víctima informa de la ubicació i en agraïment comencen a abraçar-ho efusivament, sent el propòsit apoderar-se dels efectes.

Les detingudes, una d’elles amb antecedents policials, han passat a disposició judicial

CatalanSpanish