Es confirma que quatre aficionats del València CF estan en observació pel coronavirus

Els aficionats es queixen de no haver-hi segut informats, la subdirectora d'epidemiologia diu que els especialistes "no tenen per què estar al dia dels desplaçaments del futbol", i els sanitaris reclamen la falta de protocols preventius.

511
protocol coronavirus
Foto: Printerest.

Més de 2.000 aficionats del València CF viatjaren Itàlia el dimecres passat. Precisament, este país fou el qui va fer el crit d’emergència a Europa el divendres de la setmana passada, encara que no va ser fins ahir quan les autoritats es posaren en contacte amb els seguidors per alertar del possible contagi. Per què la generalitat no va reaccionar abans? Este matí la subdirectora general d’Epidemiologia, Hermelinda Vanaclocha, ha contestat a multitud de mitjans al respecte. Per la seua part, els sanitaris es queixen de la falta de protocols preventius.

Desplaçament massiu de Valencians a Itàlia

Quasi 2.500 valencianistes es desplaçaren per a suportar l’equip taronja al partit de Lliga de Campions entre l’Atalanta i el conjunt de Mestalla que es va disputar a Milà, una ciutat que encara que està fora de la zona vermella del coronavirus a Itàlia, està en la zona afectada i on s’ha confirmat dos casos d’infectats pel coronavirus.

Això sí, la setmana passada, quan es va disputar el partit el protocol d’emergència no estava activat, únicament van ser sotmesos a uns exàmens que es basaven a prendre’ls la temperatura, com es fa en diferents aeroports de la Unió Europea. Però, el divendres passat les autoritats italianes donaren l’alarma global per un brot molt gran de covid-19 al nord del país. No obstant això, no fou fins ahir quan les autoritats valencianes es posaren en contacte en els viatgers, per què van passar tants dies?

En la roda de premsa celebrada este matí, la subdirectora Hermelinda Vanaclocha ha declarat que els especialistes “no tenen per què estar al dia en el futbol”, i per tant, no s’adonaren fins ahir que s’havia produït el desplaçament massiu.

Quatre aficionats en observació

Així mateix, Vanaclocha ha reconegut que pel moment ja són quatre els aficionats que estan en observació. Se’ls ha recomanat que no isquen de casa fins que els símptomes s’accentuen o desapareguen.

El més curiós és que han sigut els malalts els mateixos que han cridat al 112 o s’han acostat fins als centres de salut, però ningú els havia avisat dels riscos. Quan han anat, els han tornat a casa i ha sigut quan han rebut les recomanacions. Aficionats propers a Actualitat Valenciana que no han volgut donar el seu nom, han reconegut que no se’ls va informar abans d’anar i que tan sols han rebut una circular passats uns dies, és este un bon protocol de prevenció?

Sanitaris es queixen de la falta de protocols preventius

Un sanitari que treballa en un ambulatori que pertany a l’Hospital General, ha filtrat al periòdic que encara hi han empreses que no han dictat quin és el protocol que cal seguir en cas que hi haja un possible infectat. De fet, hi ha protocols -com el de l’ambulatori de Sant Isidre- que tenen com a mètode d’actuació l’internament del malalt en el servici de dones més proper a la porta i cridar a una ambulància especial. De fet, a soles tenen les recomanacions que enviaren als aficionats.

Esta situació no es va produir fa uns anys quan l’epidèmia de l’èbola, que a estes altures els treballadors del mateix centre ja portaven dues xerrades informatives de com actuar en cas de perill.

Estes són les recomanacions contra el coronavirus que s’ha enviat als aficionats:

protocol coronavirus