Una plataforma digital adapta el control d’aforaments de les platges de Benidorm per a salvar els esdeveniments nadalencs

Els actes populars i més tradicionals nadalencs suposen uns ingressos de prop de 10.000 milions d'euros i els congressos, fires i convencions de negocis més de 2.000 milions.

La plataforma digital Safety Global, elaborada i gestionada per entradasatualcance.com, empresa especialitzada en gestió d’accessos i validació d’entrades en els grans esdeveniments, treballa ja en l’adaptació del model de control i seguretat d’accés a les platges de Benidorm per a salvar els esdeveniments nadalencs o l’organització de congressos, convencions i reunions empresarials sota la màxima seguretat sanitària.

Els desenvolupadors del sistema asseguren que, davant l’actual context marcat pel COVID-19, i de cara al segon període de l’any més important per al sector turístic, com són el Nadal, que generen uns ingressos de prop de 10.000 milions d’euros-, molts dels seus actes més tradicionals i que concentren a milers de persones hauran de readaptar-se per a garantir la celebració i la seguretat dels assistents.

De la mateixa forma, des de la mercantil asseguren que, en estos moments, amb la represa de agendes empresarials després dels mesos d’estiu, són molts els esdeveniments, congressos o reunions empresarials que pengen d’un fil i requereixen fórmules tecnològiques per a poder dur-se a terme, de manera presencial, amb les màximes medides de precaució i control. Cal destacar que a Espanya aquest tipus d’esdeveniments, coneguts com a Turisme MICE, generen uns ingressos de 2.000 milions d’euros.

En este sentit, asseguren que els bons resultats del cas de les platges de Benidorm són el millor exemple que “podem abordar una fase de transició per a l’organització de tota mena d’esdeveniments i activitats socials i econòmics si volem evitar el col·lapse de l’economia dels diferents municipis i ciutats”. Per a això, remarquen, la sectorització d’espais, la geolocalització de persones i la traçabilitat per a ajudar al rastreig de possibles contactes són eines claus.

Així mateix, insisteixen que “pensant en els reptes econòmics i sanitaris que hem d’afrontar, si volem superar l’amenaça de la pandèmia, resulta necessari valorar les solucions tecnològiques que han resolt un dels reptes més importants durant aqueix estiu: la seguretat a les platges”. El cas de Benidorm, assenyalen, ha permés comptar amb els arenals més segurs d’Europa; combinant les potencialitats tecnològiques de les aplicacions de gestió de reserves i de venda anticipada presencial i online, la qual cosa ha permés atendre i gestionar desenes de milers d’accessos a les platges. “Un exemple de la importància de la innovació tecnològica com a eina fonamental per a lluitar contra el coronavirus”.

De fet, tal com s’ha destacat des del mateix Ajuntament de la principal destinació turística, la gestió segura i eficaç de les platges de Benidorm ha contribuït a reforçar la reputació de la ciutat com a destinació turística de referència en l’àmbit internacional, amb capacitat de reacció per a abordar probablement els reptes més difícils als quals s’haja enfrontat al llarg dels seus més de 50 anys d’història com a capital del turisme del Mediterrani.

A més, així ho avalen, els 2 milions d’usuaris de les platges que ha tingut la capital turística de la Costa Blanca, durant este estiu, amb un sistema capaç de gestionar en tot just 3 minuts les reserves de les parcel·les habilitades i sectoritzades i amb cues i temps d’espera en el punt de recepció inferiors als 5 minuts de mitjana.

SOBRE SAFETY GLOBAL

Safety Global és una eina tecnològica dissenyada per l’empresa entradasatualcance.com, amb seu a la ciutat alacantina d’Alcoi. Es tracta de la primera empresa espanyola de validació de grans esdeveniments i l’única de capital espanyol 100% entre el Top 5 de les empreses de ticketing que operen a Espanya i que durant 2019 va comercialitzar més de 2 milions d’entrades i 7 milions d’accessos a festivals i grans esdeveniments musicals.CatalanSpanish