L’Agència Antifrau investiga una subvenció de València a Ca Revolta

En un correu electrònic rebut s'afirmava que la Junta de Govern local havia concedit una subvenció de 10.000 euros al "Centre de Recursos Just Ramírez-Ca Revolta"

L’Agència Antifrau de la Comunitat Valenciana ha iniciat un expedient de recerca per determinar si hi ha hagut irregularitats en la concessió per part de l’Ajuntament de València a l’entitat Ca Revolta.

Segons la notificació remesa a l’Ajuntament per l’Agència Antifrau el 27 d’abril, a la qual ha tingut accés EFE, aquesta va rebre un correu electrònic el passat 22 de desembre en el qual s’afirmava que la Junta de Govern local havia concedit una subvenció de 10.000 euros al “Centre de Recursos Just Ramírez-Ca Revolta”.

Rovira  

El correu afegia que la Intervenció de l’Ajuntament havia fet constar que no s’acreditaven en l’expedient les raons “degudament justificades que dificulten” la convocatòria pública d’esta subvenció, tramitada en un expedient impulsat per l’alcalde, Joan Ribó.

L’Agència Antifrau assenyala que ha comprovat “l’existència d’indicis raonables de veracitat dels fets comunicats”, i inicia expedient de recerca, pel que requereix a l’Ajuntament que li lliure els expedients sobre la subvenció concedida a Ca Revolta.

L’aportació d’esta documentació havia de fer-se en el termini de deu dies hàbils des de la notificació d’esta resolució, contra la qual no cap recurs, sense perjudici de les al·legacions que puguen formular els interessats “en allò en el que no s’està d’acord”.

Fonts de l’alcaldia han assenyalat a EFE que és una denúncia “anònima encara que plenament coincident” amb les quals ha efectuat en els últims mesos el PP, “i especialment un dels seus assessors imputats en el cas Taula”, davant Fiscalia, Síndic de Greuges i Defensor del Poble, totes arxivades.

Les mateixes fonts assenyalen que es tracta d’ajudes que es concedeixen a entitats socials, com el Centri Just Ramírez, Down València, Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer o la d’Esclerosi Múltiple, després d’aprovar-se per la Junta de govern i comptar amb l’informe favorable de la mateixa Intervenció General de l’Ajuntament, la Secretaria i l’assessoria jurídica.

A més, des de l’alcaldia han precisat que, després de la seua aprovació, i malgrat tots estos informes favorables, el PP va presentar un recurs de reposició que va ser desestimat, i no hi ha hagut denúncia ni per la via judicial, ni per la via policial.

Per això, consideren que esta desestimació ha pogut conduir al PP a acudir “a qualsevol altra entitat que reculla d’ofici les seues múltiples denúncies”, com ja s’ha vist “en altres deu expedients de similars característiques, ara mateix en marxa”. EFE

PublicitatJuega Limpio Orihuela