viernes, 21 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Agents de la Policia Nacional han detingut a quatre homes com a presumptes autors d’un delicte de furt

Agents de la Policia Nacional han detingut a Manises a quatre homes d’entre 42 i 54 anys, d’origen kosovar, com a presumptes autors d’un delicte de furt, després de parar el vehicle de les seues víctimes sota una falsa avaria i aprofitar que els ocupants van baixar del mateix i apoderar-se de diverses maletes de l’interior amb diversos efectes valuosos.

Les recerques es van iniciar en tenir coneixement els agents que a una parella de turistes els havien sostret al descuit diverses maletes en baixar del vehicle amb el pretext d’una avaria en el motor. A l’interior de les maletes hi havia diners en efectiu, passaports, permisos de conduir, diverses targetes, dues Ipad, dues Ipod, un lector digital de llibres, unes ulleres, diverses peces de joies entre altres efectes.

Soroll estrany en el motor

Els policies van esbrinar que un dels sospitosos, vestit amb un mico de treball i amb una armilla groga reflectora, havia aconseguit parar el vehicle dels turistes quan aquests acabaven de llogar-ho, i els hauria dit en alemany que el motor feia un soroll estrany, per a continuació començar a manipular-ho. Les víctimes s’havien baixat del mateix mentre aquest supòsit treballador ho arreglava, minuts després els hauria exigit 600 euros per arreglar-ho, els turistes van decidir tornar a les oficines de lloguer del vehicle per explicar el succeït.

En tornar al vehicle, les víctimes s’adonaren que els havien sostret diverses maletes amb diversos efectes valuosos així com que ja no estava en el lloc el supòsit “mecànic” ni el cotxe amb el qual circulava, que va parar davant del seu obstaculitzant-li la sortida durant el temps en què havia estat suposadament arreglant-li el motor.

Els agents van esbrinar la identitat dels sospitosos, quatre homes que actuaven en grup cadascun amb funcions perfectament establertes, mentre un amb el pretext que el vehicle que condueix la víctima té una avaria, aconsegueixen parar-ho i mentre ho està “reparant” els altres del grup aprofiten i al descuit sostreuen estris i efectes de l’interior del vehicle.

Els policies els van localitzar en els voltants de l’aeroport de València, en una altra empresa de lloguer de vehicles i després de realitzar diverses comprovacions els van detenir com a presumptes autors d’un delicte de furt.

Els detinguts, amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.

Mètode del “furt a la burxada”

Una altra modalitat de furt en interior de vehicle és el delicte conegut com a furt a la burxada que consisteix a punxar una de les rodes d’un vehicle; generalment ho realitzen amb cotxes amb matrícula estrangera per “obligar” d’aquesta manera a parar la seua circulació, i que els seus ocupants baixen d’aquest. En algunes ocasions un dels components del grup avisa de la burxada perquè es detinguen, i una vegada les víctimes han parat, s’acosta per oferir-los ajuda o indicar-los el taller més pròxim , moment en què un altre component del grup delictiu aprofita per a sostreure efectes de l’interior d’aquest, principalment bosses; amb els diners i efectes de valor que se solen portar en aquests.

Últimas noticias

Contenido relacionado