02:03 - martes, 5 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Agredeixen a l’alcalde de Montesa

Barberá va acudir ahir al jutjat de Xàtiva que li havia citat per a declarar i exposar el succeït, així com ratificar la denúncia cursada.
Va explicar Barberá, aquest va acudir el dijous al migdia a un bar de Montesa, on ja es trobava el veí, que estava conversant amb la cambrera. El veí li va interpel·lar sobre un acte que se celebrarà i que estava previst que actuara un punxadiscos, que finalment no ho farà en tenir un altre compromís. El veí que segons l’alcalde li va agredir, desconeixent que el dj. no actuava, «va insistir que sí que anava actuar perquè ho havia vist en algunes xarxes socials, però jo li vaig dir que el dj. no podia fer-ho i que estàvem cercant un substitut», va relatar ahir Barberá, qui va afegir que tot seguit el veí «va començar a insultar-me, a cridar-me ‘feixista de merda’, ‘socialista’ i diversos insults més, faltant-me al respecte, així com que ja era hora que acabara», en al·lusió al fet que Barberá serà en pocs dies rellevat en l’alcaldia per Compromís, sobre la base del pacte de govern signat després de les eleccions de maig del 2015.

Davant el to dels insults, l’alcalde va tractar de calmar la situació assenyalant que no era el moment de parlar així «i no em va donar temps a res més, a continuació van arribar els colps, les punyades». El primer edil va explicar que va tractar de defensa de l’atac, però el veí li va perseguir per dins del local, arribant a agredir-li amb una botella, la qual cosa li va causar corts en un dit de la mà. Les poques persones que hi havia presents van traure del local al veí agressor i l’alcalde va poder marxar del bar.

Barberá, a causa de l’agressió, va patir el trencament de la nina, el pòmul unflat, lesions en un ull, així com un tall en un dit de la mà, que porta tapat perquè cicatritze. L’alcalde de Montesa censurava ahir l’agressió i es mostrava preocupat pel succeït. «És lamentable que ocórreguen aquestes coses en un poble com Montesa, on ens coneixem tots», lamentava. Montesa té 1.227 habitants. Barberá va assenyalar que amb el veí que li va agredir «ja havíem tingut xocs verbals en altres ocasions, però mai agressions. Havien sigut solament provocacions».

Condemna del president Puig
L’alcalde va rebre ahir al matí el suport del president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, qui va expressar la seua condemna a l’agressió a Barberá i li va traslladar el seu suport, en una conversa telefònica amb l’alcalde. Puig, avisat del succeït, es va posar en contacte amb Barberá per a interessar-se pel succés i expressar la seua condemna a l’atac. El líder del PSPV i president de la Generalitat «es va mostrar preocupat per les línies roges que s’estan creuant amb l’agressió a un alcalde per ostentar el seu càrrec». Barberá també va rebre ahir en els jutjats el suport del secretari del PSPV de la Costanera, Xavier Simón, i d’Antoni Oreja, regidor de Canals i membre de l’executiva comarcal.

Últimas noticias

Contenido relacionado