Albocàsser registra una nova agressió d’un pres a un funcionari

CSIF adverteix que es reparteix la medicació d'una sola vegada per falta de sanitaris i això provoca intoxicacions i altercats greus

La secció sindical de CSIF Presons de Castelló denuncia un nou capítol de violència ocorregut en la vesprada del 9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, en l’establiment penitenciari de Castelló II (Albocàsser).

Segons relaten des del sindicat, de nou l’agressor és un intern amb un llarg historial penitenciari i que ja ha protagonitzat altres incidents similars.

Els fets es produeixen en el mòdul d’Aïllament del Centre Penitenciari Castelló II, quan un intern amb un ampli historial penitenciari comença a reclamar l’atenció dels funcionaris cremant objectes i llançant-los per la finestra, moment que es procedeix a entrar en la cel·la perquè l’intern cessament la seua actitud. És llavors quan el reu colpeja violentament amb una cadira al Cap de Serveis al cap, el qual requereix una primera atenció en la infermeria del Centre i un posterior trasllat a un hospital de Castelló.

Tot seguit d’este incident i sense temps de reaccionar, es va produir un segon altercat en el mòdul 2 que va acabar amb cinc interns traslladats al mòdul d’Aïllament.

En paraules de CSIF, “una vegada més la professionalitat i la ràpida intervenció dels funcionaris ha evitat que els dos incidents tingueren fatal desenllaç”. L’agressió se suma a la que es va produir el mes passat i en la qual es van veure embolicats diversos funcionaris que van patir lesions de diversa consideració. Des de la secció sindical de CSIF a Albocàsser se solidaritzen amb el company agredit, i “lamentem que continuen ocorrent este tipus acciones sense que la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries aborde la problemàtica del col·lectiu”.

Este tipus d’incidents, recorden, són producte del dèficit de recursos humans que pateix el centre, per exemple, de personal sanitari, que es veu obligat a repartir d’una sola vegada la medicació del cap de setmana o d’un pont, com en este cas. “Este repartiment de totes les dosis el que provoca és que ingerisquen tota la medicació d’una sola vegada, amb les conseqüències que implica per a la seua salut, la seguretat i el bon ordre regimental de la presó”.

A tot això cal afegir la nul·la formació que reben les plantilles per a afrontar estes situacions, al marge que este tipus d’agressions ixen “gratis” a l’intern “perquè no som considerats agents de l’autoritat” aclareixen.

A Castelló II la situació sanitària és dramàtica existint tres metges per a una població reclusa de 1.400 interns el que provoca els citats episodis d’intoxicació i en moltes ocasions incidents regimentals com els que han esdevingut este 9 d’octubre.

CatalanSpanish