20 C
Valencia

Els sindicats denuncien noves agressions a treballadors en l’Hospital Psiquiàtric Penitenciari d’Alacant

CCOO demana mesures de prevenció i més personal per a acabar amb les agressions en presons.

- Publicitat -AVL

El passat 27 d’agost, a primera hora del matí una infermera va rebre un fort impacte en l’ull i en el pòmul dret, amb les safates de la medicació, que li va llançar un intern de l’hospital. Posteriorment un funcionari del mateix centre va ser atacat per un familiar d’un dels interns.

Els treballadors denuncien una greu falta de personal, absència de procediments de treball segurs, la massificació del psiquiàtric penitenciari i una deficient política per a abordar la malaltia mental a les presons, la qual cosa comporta agressions continuades en un centre que han de donar assistència les 24 hores del dia.

L’Hospital psiquiàtric penitenciari d’Alacant que té una capacitat de 158 llits, registra un problema de sobreocupació, ja que en estos moments alberga 273 persones internes (dels quals 31 són dones), la qual cosa genera una sobrecàrrega de treball en la seua reduïda plantilla i moltes dificultats per a poder crear espais terapèutics i de rehabilitació.

En el centre existeix una gran falta de personal per a poder atendre a tots els interns i des de la plantilla es denuncia tant les agressions com la falta de capacitat per a cobrir l’assistència en guàrdies de 24 hores. Esta situació s’ha vist agreujada durant el confinament i actualment la crisi del coronavirus ha empitjorat les circumstàncies de les visites als interns.

Més del 40% de les places de metge estan vacants, així com el 33% de les places de zeladors, el 31% d’infermeria i el 25% d’auxiliars d’infermeria estan sense cobrir. Només hi ha una psicòloga per a atendre els 273 pacients.

Amb este greu dèficit estructural de personal assistencial de primera línia no es pot fer el treball terapèutic, rehabilitador i de reinserció que té encomanat Institucions Penitenciàries.

Algunes tasques no es realitzen de manera segura. El repartiment de la medicació diària és una de les activitats que genera conflictes entre els interns. El personal sanitari d’este centre es veu obligat a realitzar el lliurament de la medicació en una sala comuna en presència de tots els interns. Els pacients tenen accés a tots els tractaments psiquiàtrics de la resta, la qual cosa sens dubte posa en greu risc la seguretat del centre i la integritat del seu personal.

CCOO ha sol·licitat la convocatòria urgent del Comité de Seguretat i Salut de IIPP perquè s’investiguen els dos accidents de treball i s’adopten les mesures estructurals preventives i de protecció necessàries perquè no es repetisquen estos incidents.

“Des del sindicat desitgem la ràpida recuperació del company i companya agredits. La situació de la malaltia mental dins de les presons espanyoles és d’una gravetat tal que exigeix respostes integrals. Ens trobem amb una política penal que no avalua ni valora la incidència de les patologies mentals i amb la falta d’un model d’atenció integral eficaç capaç de donar una resposta als problemes de salut mental de la població reclusa, quan el 50% dels incidents regimentals de les presons i més del 60% de les agressions que pateix el personal penitenciari, tenen a veure amb interns amb patologies psiquiàtriques”.

El sindicat defensa que “els serveis psiquiàtrics penitenciaris haurien de formar part
efectiva de la xarxa d’assistència psiquiàtrica i social comunitària, de manera que es garantira un tractament integral a este col·lectiu”.

CCOO demanda més recursos humans, formació específica, un Protocol eficaç de prevenció
enfront de les agressions i estratègies i mesures encaminades a donar una resposta global al greu problema de les patologies psiquiàtriques a la presó, abordant actuacions d’educació, de prevenció, assistència i rehabilitació, tant per a les persones privades de llibertat que pateixen una malaltia mental com per a les famílies, inclòs, per tant, aspectes socials, familiars, etc.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,673FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià