10:13 am - Sunday, 31 May 2020

Agricultura convoca les ajudes al pasturatge orientat a la prevenció d’incendis forestals

- Publicidad -Reciplasa

Es mantindran pistes forestals, tallafocs, pastures d'espais naturals protegits, de muntanyes públiques i les deveses vacunes de Castelló

Coronavirus
Escalante GVAMobilitat Matriculació
CastelloTributs CaixaOntinyent Dival
CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha convocat els ajudes per al control de vegetació natural, mitjançant aprofitament ramader extensiu, en zones estratègiques lligades a la prevenció d’incendis en el marc del Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020 de la Comunitat Valenciana, que poden consultar-s’en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana: http://www.dogv.gva.es/datos/2019/03/29/pdf/2019_2980.pdf.

Aquestes subvencions estan destinades a l’activitat de maneig del bestiar, mitjançant la seua conducció i guia per un pastor o mitjançant instal·lacions que eviten la seua mobilitat, tals com pastors elèctrics o a prop mòbil, en zones estratègiques lligades a la prevenció d’incendis, per al control de la pastura i matoll amb un pasturatge extensiu controlat, de caràcter exhaustiu.

S’orienten a les persones titulars d’explotacions ramaderes, amb autorització d’aprofitament forestal menor o de pla d’aprofitament de pastures. El període d’activitat objecte de subvenció serà d’octubre de 2019 a juny de 2020, del qual serà subvencionable un màxim de 130 dies, que seran distribuïts per la persona sol·licitant d’acord amb les seues necessitats, garantint que es realitza el control de la vegetació adequadament.

L’oferta de les zones adequades per al seu manteniment mitjançant bestiar es correspon amb àrees tallafocs, faixes auxiliars i pistes forestals en muntanyes públiques i privades que requerisquen una reducció de la càrrega de vegetació existent entre els desbrossaments de manteniment mecànic programats, així com els cultius abandonats delimitats com a àrees tallafoc en els plans de prevenció.

També comprén les muntanyes bovalars de la província de Castelló, terme encunyat pel dret medieval aragonés i que fa referència a les deveses vacunes, així com a les superfícies de pastura incloses dins d’espais naturals de la Comunitat Valenciana: reserva natural, parc natural, paisatge protegit i paratge natural municipal.

D’igual manera, s’inclouen les superfícies de pastura d’espais protegits de la Xarxa Natura 2000 de la Comunitat Valenciana (lloc d’importància comunitària, zona especial de conservació i zona d’especial protecció dels ocells).

Programa de Desenvolupament Rural
Els ajudes són finançades pel Feader, la Generalitat i el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, segons consta en el Programa de Desenvolupament Rural-CV 2014-2020, del qual formen part. La dotació pressupostària corresponent a la Conselleria és d’un import màxim de 100.000 euros per a les anualitats de 2019 i 2020.

El termini de presentació de sol·licituds serà de trenta dies hàbils a partir de l’endemà al de la publicació d’aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
El pasturatge ordenat per al control de vegetació natural en zones estratègiques lligades a la prevenció d’incendis (àrees tallafocs, pistes, etc.) constitueix una pràctica agro-forestal sostenible, en la qual el bestiar col·labora reduint els cingles d’incendi mitjançant el control del desenvolupament de la vegetació de la qual s’alimenta.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Guillamón pregunta a Marco “com farà per a saltar-se el Pativel, contra el qual no va al·legar, i que ara limita els negocis de...

Guillamón: “Sol·licitem que busquen immediatament una solució a un problema que és un fre importantíssim a l'activitat turística de la nostra ciutat"

Benicàssim intensifica els tractaments contra els mosquits actuant de manera diària

L'Ajuntament reitera la sol·licitud a Conselleria per a la realització de tractament aeri.

L’UJI autoritza més de 30 plans de treball per al retorn gradual de l’activitat científica d’instituts i grups d’investigació

L'UJI autoritza més de 30 plans de treball per al retorn gradual de l'activitat científica d'instituts i grups d'investigació

Tres ferits de 18 en una baralla a Torrefiel (València)

Fins al lloc es van desplaçar dos unitats del SAMU. Els serveis mèdics van atendre tres ferits, tres joves de 18 anys.

L’alcalde de Nules proposa saltar-se la llei per a pagar serveis que va contractar sense diners

Intervenció adverteix que és necessari un pressupost per a sufragar un dèficit d'1,3 milions d'euros.

Esta publicació està disponible en : Valencià