Agricultura concedeix ajudes per valor de 250.000 euros per a incentivar el consum ecològic i responsable

Les subvencions estan dirigides a entitats i empreses del sector agroalimentari

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la resolució per a la concessió d’ajudes destinades a programes i projectes educatius, i de formació i divulgació, per a estratègies de dinamització agroecològiques en l’àmbit de la Comunitat Valenciana en el marc de l’I Pla Valencià de la Producció Ecològica.

Aquestes subvencions, que compten amb un pressupost de 250.000 euros, han pogut ser sol·licitades per entitats associatives agràries, associacions, fundacions i empreses del sector agroalimentari. Les mateixes es divideixen en dues modalitats diferents.

La primera, de la modalitat A, tenen com a objecte promoure els processos educatius i activitats pedagògiques per a treballar els objectius d’un consum ecològic i responsable, en i des de les institucions i centres educatius, públics o sostinguts amb fons públics.

De la mateixa manera, també busquen impulsar en l’alumnat, i en el conjunt de la comunitat educativa, coneixements, valors i actituds capaces de generar una cultura del consum ecològic i responsable compromesa amb la lluita contra el canvi climàtic, a més de promoure la transició cap a un nou model agroalimentari incloent, equitatiu i sostenible.

Per part seua, les subvencions de la modalitat B pretenen promoure les intervencions orientades a la sensibilització de la societat en el seu conjunt, o determinats sectors de la mateixa en particular, que promoguen i augmenten la conscienciació i el compromís ciutadà solidari amb la consecució del consum ecològic, el canvi climàtic i un nou model agroalimentari.

En concret, es financen un total de set iniciatives dins de la Modalitat A, que suposa un total de 222.528,29 euros del total del pressupost. Mentre que dins de la modalitat B es finançaren quatre projectes, que comptaran amb un total de 27.471,71 euros.

Per a més informació sobre la concessió d’estes ajudes: consultar ací.

ValenciàEspañol