Agricultura reforça la gestió de l’IVIA i convoca 20 llocs per a investigadors

Els llocs d'investigador coberts en l'IVIA passaran del 26,7% en 2015 al 89,3% en l'actualitat.

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica reforça la gestió de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA), amb la convocatòria de 20 llocs de treball destinats a doctors amb àmplia experiència investigadora.

Concretament, s’han convocat proves selectives d’accés al cos superior d’investigadors científics de l’Administració de la Generalitat, de les quals huit es destinen a l’escala d’investigador i dotze a l’escala de científic titular.

El procés està dirigit a seleccionar doctors que s’incorporaran a treballar en els diversos projectes d’investigació que es duen a terme en este organisme d’investigació de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. Les persones que superen les proves s’incorporaran a l’IVIA amb la categoria de funcionaris de la Generalitat, en el sector d’administració especial.

La convocatòria de 20 llocs d’investigadors científics s’emmarquen en diverses àrees: 6 en investigació en obtenció, millora i conservació de material vegetal, 5 en investigació en protecció de cultius, 6 en investigació en sostenibilitat dels sistemes productius agraris i 3 llocs en matèria de producció ramadera.

Des de l’any 2008 s’han obert dues rondes de convocatòries, corresponents a l’Oferta Pública d’Ús de 2015 i de 2018, de manera que després de l’execució d’estes proves la cobertura de llocs d’investigador en l’IVIA, passarà del 26,7% en 2015 al 89,3%.

La directora general de Política Agrícola Comuna (PAC) ha assenyalat que esta convocatòria de proves selectives té per objecte “consolidar la gestió i la transparència per a triar als millors especialistes en matèria científica i investigadora i afermar un centre d’investigació de referència internacional, imprescindible per al futur agroalimentari de la Comunitat Valenciana, com és l’IVIA”.

CatalanSpanish