Agricultura destina més de 155.000 euros per a promocionar el consum de peix valencià

Mollà destaca la importància de "comptar amb una marca de qualitat que permeta identificar i diferenciar els nostres productes de la pesca extractiva".

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica destinarà enguany un total de 155.642 euros per a l’execució de la campanya ‘Peix de llotja de la Comunitat Valenciana’, l’objectiu de la qual no és un altre que fomentar el consum del peix autòcton mitjançant la identificació del seu origen d’una manera clara i inequívoca.

L’actual edició d’esta iniciativa, que ja he tingut els seus precedents en anys anteriors, es presenta este dimecres en un acte presidit per la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, qui, al costat del secretari autonòmic d’Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero, i el director general de la matèria, Roger Llanes, ha explicat les claus d’esta campanya als representants de la Confederació Interfederativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana.

Mollà ha subratllat la importància que “els productes de la nostra pesca extractiva compten amb una marca de qualitat diferenciada com ‘Peix de llotja’, perquè proporciona de manera clara i senzilla tota la informació necessària que permet als consumidors identificar el peix originari de la nostra mar Mediterrània, la riquesa i la varietat de la qual són extraordinàries”.

Efectivament, i tal com s’estableix en la reglamentació que regula esta marca de garantia, l’etiquetatge que acompanya la identificació ‘Peix de llotja de la Comunitat Valenciana’, ha d’incloure necessàriament una referència concreta al port de desembarcament, a la data de captura, al producte pesquer fresc, a més d’esmentar si la pesca és costanera o de litoral.

Mireia Mollà ha destacat, així mateix, “els avantatges que reporta el consum de peix fresc de proximitat” i recorda “la necessitat de donar suport a un sector l’activitat del qual resulta bàsica per a les economies de moltes poblacions costaneres de la Comunitat Valenciana”.

Precisament per això, i davant l’impacte negatiu que la crisi de la COVID-19 té sobre el col·lectiu pesquer, la Conselleria d’Agricultura va concedir una partida específica de més de 330.000 euros per a les 21 confraries i comunitats de pescadors de la Comunitat Valenciana, dins del paquet de mesures destinades a contrarestar els efectes de la pandèmia sobre el sector agropecuari.

Ajudes de 801.980 euros

A més d’estes ajudes, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha concedit este any 801.980 euros a les entitats pesqueres, entre confraries de pescadors de la Comunitat Valenciana, federacions provincials de confraries i comunitats de pescadors.

Emmarcades en l’Ordenació i Millora de la Producció Pesquera, esta línia de suport es manté en els comptes de 2021 amb un import total de 820.480 euros per a subvencionar les despeses corrents de funcionament, necessaris per a actuar com a òrgans de consulta i col·laboració amb l’administració autonòmica en la promoció el sector pesquer.

CatalanSpanish