viernes, 21 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Agricultura promou la Marca ‘Peix de Llotja’ per garantir la procedència, frescor i qualitat de la producció valenciana

La consellera d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián ha presentat aquest dimarts la marca ‘Peix de Llotja’, en locals de la Confraria de Pescadors de Gandia. A l’acte també han assistit l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, el secretari autonòmic d’Agricultura, Francisco Rodriguez Mulero, i el director general de Pesca, Roger Llanes, i ha comptat amb la participació de confraries de pescadors de la Comunitat Valenciana i el patró major de la de Gandia com a amfitrió.

La consellera ha assenyalat que aquest distintiu pretén promocionar i estimular el consum de peix de la nostra terra, destacant les seues característiques i la seua obtenció, per part de la nostra flota, d’una manera respectuosa amb el medi ambient i sostenible, transmetent als consumidors els valors de qualitat i transparència dels nostres productes de proximitat.

La conselleria és titular de la marca de garantia ‘Peix de Llotja’, encara que cedirà el seu ús, per temps indefinit, a la Comissió Interfederativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana, que serà la responsable de gestionar-la i administrar-la.

Aquest distintiu s’estableix com un règim voluntari que permet als operadors donar a conèixer la qualitat diferenciada dels seus productes, port de desembarcament i data de captura, i que proporciona als consumidors una garantia sobre les característiques específiques del peix, confirmades pels controls que s’estableixen a tals efectes.

Únicament podran utilitzar la marca ‘Peix de Llotja’, persones físiques o jurídiques autoritzades per la comissió de Confraries, que serà l’encarregada d’atorgar el corresponent acord de llicència d’ús.

Així mateix, la marca solament podrà ser utilitzada per identificar els productes pesquers desembarcats en ports de la Comunitat Valenciana, d’aquelles espècies que estiguen incloses, a cada moment, en el ‘Llistat de denominacions comercials d’espècies pesqueres admeses a Espanya’, i s’atorga per un període de quatre anys amb possibilitat de renovació d’altres quatre.

Tots els autoritzats a utilitzar la marca de garantia hauran de sotmetre’s a una comissió de control, creada per la Comissió Interfederativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana, que verificarà mitjançant anàlisi, assajos, estudis i proves, que els productes compleixen les condicions necessàries que permeten l’ús del distintiu.

Últimas noticias

Contenido relacionado