07:12 - miércoles, 6 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Àgueda Micó serà la nova coportaveu de Compromís

Este dilluns ha sigut nomenada Àgueda Micó com a coportaveu de la coalició Compromís en substitució d’Enric Morarera. Micó compartirà el cárrec de portaveu amb la vicepresidenta del Consell Mónica Oltra, l’alcalde de València Joan Ribó i Julià Álvaro.

L’executiva de Compromís havia convocat la reunió per tal de decidir la posició de Compromís de cara a la moció de censura que ha presentat Pablo Iglesias contra Mariano Rajoy.

Àgueda Micó i Micó (L’Olleria, 1978) és una política valenciana, coordinadora general del Bloc Nacionalista Valencià.

Els seus inicis polítics es troben a l’àmbit local, sent regidora a la seua localitat Entre 2003 i 2015. Tot i formar part dels sectors crítics amb la gestió del Secretari General Enric Morera, Àgueda Micó va accedir a l’executiva del Bloc com a Secretària d’Organització en 2012. Des d’aleshores, va participar en les negociacions del Pacte del botànic, i a les negociacions per a un possible acord de govern en la XI Legislatura Espanyola.

Al VII Congrés del Bloc, va presentar-se com a candidata a Coordinadora General amb el suport d’Enric Morera, sent elegida finalment, en una coordinadora on va integrar al possible candidat alternatiu Rafel Carbonell, i que va rebre el 87% dels vots.

Últimas noticias

Contenido relacionado