10:12 - jueves, 7 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

AHUIM porta a Mislata una exposició per a denunciar l’oblit del Sàhara

L’Associació Humanitària Internacional de Mislata (AHUIM) va inaugurar dimecres en el Centre Jove del Mercat una exposició que porta per títol “Recordant una traïció. El conflicte del Sàhara Occidental”. La mostra, formada quasi íntegrament per escultures, és obra de l’artista Juan Vicente Luz, concebuda per a denunciar l’oblit mediàtic al qual està sotmès el poble sahrauí.

L’exposició està composta per huit obres, de les quals l’autor destaca “Província 53”, un mapa d’Àfrica en el qual l’espai ocupat pel Sàhara Occidental queda buit, després d’haver sigut fins als anys 70 la província espanyola número 53.

L’artista Juan Vicente Luz ha mostrat sempre el seu compromís amb el poble sahrauí des que va realitzar el treball de finalització de grau i fins i tot va arribar a visitar els actuals campaments en 2010. L’obra naix amb la pretensió de ser oberta i itinerant i l’artista ja està concretant noves sales on exposar-la per tota la Comunitat Valenciana. Es tracta, així, d’un treball tant de divulgació com de sensibilització que s’estrena a Mislata gràcies a l’associació AHUIM.

La inauguració va estar presidida per la regidora de Cooperació Internacional, Ana María Julián, l’artista i Concha García, en representació de l’associació. L’exposició es podrà visitar fins al pròxim 5 d’abril.

Últimas noticias

Contenido relacionado