Air Nostrum cancel·la 100 vols per la vaga de pilots

Air Nostrum ha cancel·lat un centenar de vols per als dies 23 i 26 d'aquest mes per la vaga convocada pel sindicat de pilots Sepla, i els clients afectats podran reemborsar-se l'import dels bitllets o resituar-se en vols o dates alternatives.

Air Nostrum ha cancel·lat un centenar de vols per als dies 23 i 26 d’aquest mes per la vaga convocada pel sindicat de pilots Sepla, i els clients afectats podran reemborsar-se l’import dels bitllets o resituar-se en vols o dates alternatives.

Per a la vaga del 30 de novembre, la companyia ha anunciat que en els pròxims dies farà pública la informació sobre els vols cancel·lats a través de la seua pàgina web. Els serveis mínims contemplen el 100 % dels vols amb origen o destinació Balears, Canàries i Melilla, els vols en Obligació de Servei Públic en territoris peninsulars (Almeria-Sevilla, Badajoz-Madrid i Badajoz-Barcelona), el 28 % dels vols entre ciutats espanyoles en què l’alternativa siga inferior a 5 hores i el 42 % per als quals supere les 5 hores i per a ciutats estrangeres.

Segons fonts de Sepla, aquest dijous té lloc una reunió entre els representants sindicals i l’adreça de l’aerolínia, que aquesta no ha confirmat de moment. Air Nostrum ha indicat que ha flexibilitzat les tarifes perquè els passatgers dels vols que no es cancel·len puguen canviar data si així ho prefereixen.

Els clients que hagen adquirit els seus bitllets a través d’iberia.com rebran un missatge d’Iberia, companyia per a la qual Air Nostrum opera els vols afectats, sobre la incidència que s’haja produït.

Si han adquirit els bitllets a través d’una agència de viatges serà aquesta qui contacte amb els clients, i en cas de no rebre cap notificació, poden contactar amb Serviberia o l’agència de viatges per a veure les alternatives disponibles, informa la companyia.

Air Nostrum afirma lamentar els inconvenients causats als clients i agraeix la seua comprensió davant aquesta situació, i assegura que està fent tot el possible per a oferir solucions alternatives als clients afectats.

El sindicat de pilots Sepla ha convocat aquesta vaga en entendre que la companyia està desviant la producció a altres aerolínies dels mateixos propietaris, posant en risc el futur i les condicions de treball.

Denúncia que Air Nostrum està cedint rutes que opera per a Iberia Regional a altres aerolínies com la maltesa MedOps, controlada en el 51 % pels propis accionistes de la companyia valenciana, segons va afirmar el passat dia 8 el delegat sindical Manuel Reyes.

Els amos de Air Nostrum van crear fa un any el grup Inversió en Línies Aèries Internacionals (ILAI) del que pengen, a més de MedOps i AirNostrum, aerolínies com la irlandesa Hibernian(de la qual controlen el 100 %), la paraguaiana Ampy (33 %) i l’argentina FlyEst (49 %).

Aqueixes empreses finalment estan realitzant vols contractats per Iberia, que suposen un 75 % de tota la producció de Air Nostrum, que ha passat ja quatre avions a MedOps -que opera les rutes regionals d’Iberia a Balears i les que uneixen la península amb aquest arxipèlag-, un a Hibernian i dos turbohélices a Canary Fly(Binter), a la qual subcontracta part de la seua producció, segons Sepla.

Des de l’adreça de Air Nostrum van desmentir llavors “rotundament les afirmacions del Sepla”i van indicar que aqueixes declaracions “cal emmarcar-les en l’actual negociació del conveni col·lectiu”, amb reunions que “segueixen avance en les pròximes dates”.

Publicitat