El Govern i les comunitats ajornen l’aprovació del toc de queda

Totes les comunitats, excepte Madrid i Euskadi, donen suport a les noves restriccions contra la pandèmia.

El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut ha aprovat un nou paquet de mesures per a frenar al coronavirus amb vot favorable de totes les comunitats excepte el País Basc i Madrid, que s’han abstingut.

El paquet de mesures contempla el tancament de l’activitat econòmica a partir de les 22.00 i insta a tancar interiors de bars i restaurants (encara que no estableix una obligació) a les localitats amb major risc. Huit indicadors principals i 20 secundaris mesuraran els nivells de risc. També s’ha estudiat el toc de queda, que té el suport majoritari de les autonomies, encara que no s’ha concretat l’horari i falta per perfilar l’instrument jurídic per a aplicar-lo.

Totes les autonomies, excepte Madrid i Euskadi, donen suport a les noves restriccions

La Comunitat de Madrid ha sol·licitat que el Govern aclarisca si les limitacions nocturnes serien d’activitat o la cobertura legal que tindria restringir també la mobilitat. L’últim document definitiu amb les últimes aportacions tècniques sobre les noves restriccions “no s’ha remés a la Conselleria de Sanitat i per tant no s’ha pogut estudiar”, han indicat fonts del Govern regional.

CatalanSpanish