11:40 am - Thursday, 6 August 2020

Ja es poden sol·licitar les ajudes de l’Ajuntament de Borriana destinades a empreses i autònoms

- Publicidad -Reciplasa

Per un import màxim de 400 euros perquè persones autònomes, petites empreses i mutualistes puguen fer front a les conseqüències originades pel coronavirus.

SaguntaEscena
Borriana
GVAEconomia
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

Des del 10 de juliol ja es poden sol·licitar les ajudes econòmiques de caràcter social per un import màxim de 400 euros convocades per l’Ajuntament de Borriana, amb l’objectiu de donar suport al teixit empresarial de la ciutat amb domicili fiscal en la localitat per a fer front a les conseqüències originades pel coronavirus Covid-19.

Concretament, van dirigides a col·laborar amb diverses despeses corrents així com amb els costos d’adequació de locals i de funcionament de l’activitat que hagen resultat necessaris a conseqüència de l’emergència sanitària, de persones treballadores per compte propi o autònomes, petites empreses i mutualistes del municipi, que van cessar la seua activitat per la declaració de l’estat d’alarma i a aquelles que no van cessar la seua activitat però que es van veure afectades econòmicament pel desenvolupament de la pandèmia.

L’Ajuntament ha publicat en el web municipal les bases reguladores i convocatòria de les subvencions, així com els models de sol·licitud i d’acreditació de despeses.

Segons ha explicat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, estes subvencions són compatibles amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, procedents d’altres administracions o ens públics o privats, autonòmics, estatals, de la Unió Europea o d’organismes internacionals, “sempre que no es depasse el cost de l’actuació subvencionada i sense perjudici del que sobre este tema poguera establir la normativa reguladora de les altres subvencions concurrents”.

De fet, ha precisat l’alcaldessa, l’informe de la Direcció General d’Administració Local de la Generalitat, a pesar que la Subdirecció General d’Ocupació ha aprovat unes ajudes directes a persones treballadores en règim d’autònomes que tenen per objecte compensar la disminució d’ingressos derivada de la declaració de l’estat d’alarma, constata que no s’aprecia solapament de la despesa subvencionable, per la qual cosa considera que l’actuació local resulta complementària amb l’autonòmica i, per tant, no existeix duplicitat.

La quantia que destina l’Ajuntament a esta nova línia d’ajudes ascendeix a un import global de 400.000 euros, procedent de part del superàvit pressupostari de 2019. En tot cas, ha assegurat Maria Josep Safont, esta quantia “podrà ser incrementada en funció de la necessitat”.

Despeses subvencionables

Les ajudes convocades tenen el caràcter de subvencions, i seran despeses subvencionables els pagaments en concepte de lloguer, llum, aigua, manteniment de programes informàtics, dominis, hosting, despeses de gestoria, així com quotes d’autònom o mutualista i assegurances socials a què s’haja fet front durant el període comprés entre el 14 de març i el 10 de juliol d’enguany.

Així mateix, s’inclouen les despeses d’adequació de locals i/o de funcionament de l’activitat que hagen resultat necessaris a conseqüència de l’emergència sanitària, tals com instal·lació de mampares, adquisició d’elements d’higienització i desinfecció i, en general, qualsevol despesa necessària per a la prevenció i evitar contagis.

Termini per a les sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds és de 15 dies hàbils, concretament del 10 al 30 de juliol i els impresos estan disponibles en el tauler d’anuncis de la seu electrònica de l’Ajuntament: https://burriana.sedelectronica.es/board/.

Així mateix, en la pàgina web municipal està disponible la informació, requisits i documentació de la convocatòria i s’ha habilitat l’accés a la seu electrònica per a formular la sol·licitud.

Pla municipal d’activació econòmica

Cal recordar que el consistori de Borriana ha posat en marxa un Pla d’Acció municipal per a activar i reconstruir l’economia local amb mesures fiscals i ajudes, de les quals es poden beneficiar tant els comerciants autònoms com les empreses locals.

Entre elles destaquen, a més de la línia d’ajudes per als autònoms dotat amb 400.000 euros, el pagament immediat les factures als proveïdors pimes i autònoms de l’Ajuntament, la modificació dels calendaris fiscals per a ajornar el pagament dels impostos i taxes municipals, la devolució de les taxes d’activitats anul·lades, l’exempció de pagament de les taxes a terrasses, bars, restaurants i xiriguitos, i la possibilitat d’ampliació d’estes. Tota la informació de les ajudes es poden consultar en el web municipal.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Melomans va presentar un espectacle músic-còmic en la segona jornada del festival Orfim d’Oropesa

Un concert en el qual els assistents van poder viatjar per diferents dècades gràcies a un variat repertori d'èxits internacionals.

Xàbia obri este divendres el termini per a sol·licitar les ajudes directes a autònoms i mutualistes

Les sol·licituds poden presentar-se de manera telemàtica (es necessita signatura electrònica avançada) a partir del 7 d'agost a les 9 hores i durant 10 dies hàbils a través de la web www.ajxabia.com

Peníscola demanarà al Consell l’ampliació de funcions de la seua infermera escolar

El centre d'educació infantil i primària públic del municipi compta amb infermera escolar des del mandat 2011-2015.

Iván Campos entrenarà al filial del CD. Castelló

L'entrenador castellonenc agafa les regnes del filial albinegro després de la seua gran temporada en el Juvenil B del CD Castelló.

Detenido un hombre por masturbarse ante dos menores en el antiguo cauce del Turia

El varón, de 60 años y de origen rumano, se desnudó delante de dos mujeres y cuatro menores de entre 6 y 11 años y comenzó a masturbarse.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià