15.7 C
Valencia

Ja es poden sol·licitar les ajudes de l’Ajuntament de Borriana destinades a empreses i autònoms

Per un import màxim de 400 euros perquè persones autònomes, petites empreses i mutualistes puguen fer front a les conseqüències originades pel coronavirus.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Des del 10 de juliol ja es poden sol·licitar les ajudes econòmiques de caràcter social per un import màxim de 400 euros convocades per l’Ajuntament de Borriana, amb l’objectiu de donar suport al teixit empresarial de la ciutat amb domicili fiscal en la localitat per a fer front a les conseqüències originades pel coronavirus Covid-19.

Concretament, van dirigides a col·laborar amb diverses despeses corrents així com amb els costos d’adequació de locals i de funcionament de l’activitat que hagen resultat necessaris a conseqüència de l’emergència sanitària, de persones treballadores per compte propi o autònomes, petites empreses i mutualistes del municipi, que van cessar la seua activitat per la declaració de l’estat d’alarma i a aquelles que no van cessar la seua activitat però que es van veure afectades econòmicament pel desenvolupament de la pandèmia.

- Publicitat -

L’Ajuntament ha publicat en el web municipal les bases reguladores i convocatòria de les subvencions, així com els models de sol·licitud i d’acreditació de despeses.

Segons ha explicat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, estes subvencions són compatibles amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, procedents d’altres administracions o ens públics o privats, autonòmics, estatals, de la Unió Europea o d’organismes internacionals, “sempre que no es depasse el cost de l’actuació subvencionada i sense perjudici del que sobre este tema poguera establir la normativa reguladora de les altres subvencions concurrents”.

- Publicitat -

De fet, ha precisat l’alcaldessa, l’informe de la Direcció General d’Administració Local de la Generalitat, a pesar que la Subdirecció General d’Ocupació ha aprovat unes ajudes directes a persones treballadores en règim d’autònomes que tenen per objecte compensar la disminució d’ingressos derivada de la declaració de l’estat d’alarma, constata que no s’aprecia solapament de la despesa subvencionable, per la qual cosa considera que l’actuació local resulta complementària amb l’autonòmica i, per tant, no existeix duplicitat.

La quantia que destina l’Ajuntament a esta nova línia d’ajudes ascendeix a un import global de 400.000 euros, procedent de part del superàvit pressupostari de 2019. En tot cas, ha assegurat Maria Josep Safont, esta quantia “podrà ser incrementada en funció de la necessitat”.

Despeses subvencionables

- Publicitat -

Les ajudes convocades tenen el caràcter de subvencions, i seran despeses subvencionables els pagaments en concepte de lloguer, llum, aigua, manteniment de programes informàtics, dominis, hosting, despeses de gestoria, així com quotes d’autònom o mutualista i assegurances socials a què s’haja fet front durant el període comprés entre el 14 de març i el 10 de juliol d’enguany.

Així mateix, s’inclouen les despeses d’adequació de locals i/o de funcionament de l’activitat que hagen resultat necessaris a conseqüència de l’emergència sanitària, tals com instal·lació de mampares, adquisició d’elements d’higienització i desinfecció i, en general, qualsevol despesa necessària per a la prevenció i evitar contagis.

Termini per a les sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds és de 15 dies hàbils, concretament del 10 al 30 de juliol i els impresos estan disponibles en el tauler d’anuncis de la seu electrònica de l’Ajuntament: https://burriana.sedelectronica.es/board/.

Així mateix, en la pàgina web municipal està disponible la informació, requisits i documentació de la convocatòria i s’ha habilitat l’accés a la seu electrònica per a formular la sol·licitud.

Pla municipal d’activació econòmica

Cal recordar que el consistori de Borriana ha posat en marxa un Pla d’Acció municipal per a activar i reconstruir l’economia local amb mesures fiscals i ajudes, de les quals es poden beneficiar tant els comerciants autònoms com les empreses locals.

Entre elles destaquen, a més de la línia d’ajudes per als autònoms dotat amb 400.000 euros, el pagament immediat les factures als proveïdors pimes i autònoms de l’Ajuntament, la modificació dels calendaris fiscals per a ajornar el pagament dels impostos i taxes municipals, la devolució de les taxes d’activitats anul·lades, l’exempció de pagament de les taxes a terrasses, bars, restaurants i xiriguitos, i la possibilitat d’ampliació d’estes. Tota la informació de les ajudes es poden consultar en el web municipal.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,070FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de València activa el teletreball per a la mitat de la seua plantilla

• L'objectiu de la corporació provincial, amb una plantilla de 1.200 treballadores i treballadors, és garantir els serveis que presta la institució preservant la salut del funcionariat

L’equip municipal de Benaguasil compleix quasi el 60% del seu programa electoral en any i mig de legislatura

Quan es compleix pràcticament any i mig des de l'inici de la legislatura, l'equip popular de Benaguasil liderat per l'alcalde i diputat provincial Ximo Segarra Castillo, fa balanç de la gestió duta a terme d'estos primers divuit mesos.

Benitatxell tampoc cobrarà l’ocupació de terrasses als bars durant 2021

• Es tracta d'una nova mesura per a pal·liar els efectes de la crisi del Covid-19, junt amb les ajudes als autònoms i xicotetes empreses

València destina 1,6M€ per a ajudar als establiments hostalers i de la restauració

Tots els establiments que van sol·licitar l'ajuda i compleixen els requisits s'han beneficiat de la subvenció per al suport al sector de la restauració

Sanitaris de l’UCI del General, desbordats per la falta de mitjans davant l’augment de casos COVID

La última víctima mortal portava 40 dies hospitalitzada. D'altra banda, personal de l'hospital denuncia que els obliguen a portar els EPIS de seguretat més hores de les recomanables perquè no hi ha prou material de protecció.
- Advertisement -

: Valencià