Les ajudes al lloguer beneficiaran a 12.426 famílies

ajudes lloguer 2017

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha publicat aquest dimecres, 10 de gener, en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV), la segona resolució de les ajudes al lloguer que beneficia a 6.802 persones o unitats de convivència, amb un pressupost total de més de 9,8 milions d’euros.

Aquesta segona resolució s’uneix a la primera que es va publicar en el mes de novembre de 2017 que beneficiava a 5.624 persones amb una inversió de 7,9 milions d’euros.

Rovira  

Segons ha explicat la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, en total en la convocatòria de 2017 les ajudes al lloguer, convocades per la Generalitat dins del marc del Pla Estatal d’Habitatge, han comptat amb una inversió final de 17,8 milions d’euros i s’ha arribat a 12.426 famílies.

En aquest sentit, Torró ha destacat el “gran esforç que ha fet la Generalitat per a arribar al màxim nombre de famílies possible, hem gestionat de manera molt més eficient perquè les quantitats de 2017 contrasten amb les de l’últim any de gestió del govern anterior, en el qual aquestes ajudes solament van arribar a poc més de 2.400 persones amb un import que no va aconseguir els 3 milions d’euros”.

Del total de beneficiats d’aquestes ajudes, 2.653 pertanyen a la província d’Alacant; a la província de Castelló corresponen 2.632 persones o famílies i a la província de València, 7.141.

La directora general ha recordat que “davant la gran quantitat de sol·licituds presentades, més de 18.000, el departament que dirigeix María José Salvador ha fet un gran esforç de gestió perquè la Generalitat poguera donar resposta a la quantitat més gran de persones possible”. D’aquesta manera, ha continuat, “s’ha hagut de transferir el pressupost sobrant d’altres convocatòries per a poder ampliar la quantitat econòmica inicial d’aquestes ajudes al lloguer”.

Aquestes ajudes subvencionen totes les factures de lloguer des de l’1 de gener fins al 31 de desembre de 2017 i poden arribar fins a un 40% del preu del lloguer dins el Pla Estatal d’Habitatge, amb un màxim de 2.400 euros anuals i per primera vegada, enguany la Generalitat ha realitzat una aportació addicional amb fons propis d’un 10%, fins a un màxim de 3.000 euros, per a aquelles persones amb especial vulnerabilitat.

Per a la concessió d’aquestes ajudes tenen prioritat les persones afectades per un desnonament (557), els joves menors de 30 anys (3.733), i les famílies monoparentals (225) i nombroses (1.138), així com les persones amb diversitat funcional (596), les dones víctimes de violència de gènere (324), els joves extutelats (3), les persones amb renda garantida de ciutadania reconeguda (105) i mates de terrorisme (4).

En aquesta convocatòria s’han adaptat les ajudes a la nova Llei per la Funció Social de l’Habitatge i han tingut també prioritat les persones que estiguen en el Registre de Demandants d’Habitatge contemplat en la llei (551).

També han pogut optar a aquestes ajudes els ciutadans de tots els municipis de la Comunitat Valenciana al marge del nombre d’habitants de la localitat on residisquen, en haver-se eliminat la restricció de l’anterior Consell que limitava l’accés a aquest tipus de convocatòries solament a les persones de municipis grans o àrees metropolitanes.

PublicitatJuega Limpio Orihuela