7.7 C
Valencia
5:22 am - jueves, 2 abril 2020
- Publicitat -Reciplasa

La Generalitat publicarà de forma “imminent” les ajudes al lloguer

- Publicidad -

L'augment de pressupost permetrà "arribar a més famílies", que des de la publicació en el DOGV de la resolució tindran de termini fins al 31 de març per a presentar sol·licituds.

- Publicitat -AVL
- Publicidad -Coronavirus Coronavirus_CS CoronavirusVLC CoronavirusBor CoronavirusAlcor CoronavirusReciplasa

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.

La Vicepresidència segona i Conselleria de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica publicarà de forma “imminent” este mateix mes de febrer en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el Programa d’Ajudes al Lloguer de Vivenda i el Programa d’Ajudes al Lloguer per a joves 2020, que enguany comptarà amb una dotació de 21 milions d’euros, 1 milió més que en l’anterior convocatòria.

El titular del departament, Rubén Martínez Dalmau, ha destacat en la presentació del programa que estes ajudes “demostren l’esforç de la Generalitat en seguir ampliant la despesa social en un context d’infrafinançament”. Segons ha subratllat, “les ajudes al lloguer són una xarxa de protecció per a la ciutadania i asseguren, en bona part, el pagament de les despeses del lloguer durant un any per a les persones més necessitades de recursos públics”.

Ha recordat que són 44.009 persones i unitats de convivència les que s’han beneficiat d’este programa d’ajudes des de l’arribada del Govern del Botànic a la Generalitat, amb un import que supera, en el seu conjunt, els 67 milions d’euros.

Estes ajudes són “un dels instruments més importants” que té l’administració perquè la gent puga fer front al pagament del lloguer i els 21 milions consignats per a enguany “van a repercutir en el benestar de milers de famílies valencianes”.

L’augment de pressupost permetrà “arribar a més famílies”, que des de la publicació en el DOGV de la resolució tindran de termini fins al 31 de març per a presentar sol·licituds. Hi ha sis mesos per a resoldre i l’administració concentra en un sol pagament l’ajuda, per la qual cosa els beneficiaris “després han de fer un exercici de distribució dels diners”.

Per la seua banda, el director general d’Emergència Habitacional i Funció Social, David Vegara, s’ha referit a la incorporació de noves tècniques en la tramitació de les ajudes, en relació amb les aplicacions de gestió administrativa i econòmica. Unes millores que aniran destinades, ha dit, al fet que “la ciutadania puga rebre l’ajuda amb màxima celeritat”.

Així mateix, ha explicat que els ajuntaments que més ajudes gestionen han sigut convocats prèviament a una sessió de formació amb l’objectiu de facilitar la tramitació telemàtica per a poder agilitzar les sol·licituds.

PROGRAMA D’AJUDES
Per a concórrer a les ajudes a l’habitatge arrendada haurà de constituir la residència habitual i permanent de la persona arrendatària durant tot el període pel qual es concedisca l’ajuda.

Els ingressos de les persones consten o no com a titulars del contracte d’arrendament hauran de ser iguals o inferiors a tres vegades l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM), mentre que el llindar serà de quatre vegades l’IPREM si es tracta d’una família nombrosa de categoria general o de persones amb discapacitat, i de cinc vegades l’IPREM quan es tracte de famílies nombroses de categoria especial o de persones amb discapacitat.

En el cas de les ajudes per a joves, podran ser beneficiàries les persones de menys de 35 anys o una unitat de convivència en la qual tots els membres siguen d’eixa edat. Un altre requisit és no rebre cap altra ajuda per a atendre el pagament de la renda de lloguer d’habitatge.

A més, no es podrà compatibilitzar amb percepcions de la Renda Bàsica d’Emancipació, ni amb cap altra ajuda per al pagament del lloguer del Pla de Vivenda 2018-2021, ni amb les quals, per a eixa mateixa finalitat, puga concedir l’administració autonòmica, entitats locals o altres administracions, entitats públiques, organitzacions no governamentals o associacions que aporten una ajuda.

CAMPANYA DE DIFUSIÓ DE LES AJUDES
La sotssecretària de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, Blanca Jiménez, ha posat l’accent en la campanya de difusió del programa d’ajudes que es durà a terme.

“Hem volgut acompanyar esta convocatòria d’una campanya divulgativa perquè volem fer arribar fins a l’últim racó del territori valencià la informació necessària perquè la ciutadania puga beneficiar-se dels recursos públics”, ha subratllat Jiménez.

A partir del pròxim 24 de febrer, i fins a final del termini de presentació de les ajudes, el 31 de març, es desenvoluparà una campanya publicitària per a difondre la informació sobre les ajudes mitjançant panells en autobusos, falques de radi, premsa escrita i mitjans digitals i xarxes socials.

Rovira

També te pot interessar

Coronavirus Coronavirus_CS CoronavirusVLC CoronavirusBor CoronavirusAlcor CoronavirusReciplasa

Últimes notícies

91 persones rescatades a la província per la pluja

Els bombers del Consorci Provincial, han rescatat, en les últimes hores a un total de 91 persones en 41 operacions de...

El PP de Nules demana condonar l’IBI als agricultors

El pla presentat pel PP contempla mesures per a comerços, autònoms i Pime, i també posa el focus en els citricultors "que són base econòmica local".

Elx omplirà els balcons de palmes blanques el Diumenge de Rams

La proposta pretén portar una mica d'il·lusió davant la situació generada per la crisi del coronavirus i cridar a la unió, la solidaritat i l'esperança.

Martínez Dalmau i l’alcalde d’Elx acorden continuar amb les actuacions del barri de Sant Antón

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i l'alcalde d'Elx, Carlos González Serna, han mantingut este matí una reunió per videoconferència en...

FEPAC-ASAJA denuncia actuacions policials que dificulten l’accés d’agricultors a les finques

El sector agrari castellonenc manté la seua activitat per a garantir el proveïment de comerços i establiments.