2:38 pm - Saturday, 8 August 2020

La Generalitat convoca les ajudes al lloguer i les específiques per a lloguer de joves de l’exercici 2019

- Publicidad -Reciplasa

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha obert el termini per a la sol·licitud de les ajudes al lloguer de l'habitatge i les ajudes específiques per al lloguer per a joves en l'exercici 2019, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). 

SaguntaEscena
Borriana
GVAEconomia
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha obert el termini per a la sol·licitud de les ajudes al lloguer de l’habitatge i les ajudes específiques per al lloguer per a joves en l’exercici 2019, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Les ajudes, emmarcades dins del Pla Estatal de l’Habitatge 2018-2021, estan cofinançades pel Ministeri i la Generalitat i estan agrupades en dos programes. Es contempla una inversió 20 milions d’euros (14.089.000 euros els aporta el Ministeri i la Generalitat 5.911.000 euros), dels quals 13.450.000 euros es destinaran al programa d’ajudes al lloguer i 6.550.000 euros es destinaran al programa específic d’ajudes al lloguer per als joves.

Per a la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, es tracta de “unes ajudes necessàries que cada vegada beneficien a més gent que té dificultats per a pagar el lloguer i es prioritza a col·lectius com les persones majors de 65 anys o els joves de menys de 35 anys, així com a les dones víctimes de violència de gènere”, entre altres sectors.

A més, ha afegit que, en les últimes convocatòries, el nombre de beneficiaris ha anat augmentant i en 2018 es va aconseguir “una xifra històrica amb prop de 13.700 beneficiaris enfront dels 2.400 que es van beneficiar en 2015 amb les ajudes de l’anterior govern; és a dir aquesta xifra s’ha multiplicat per sis”.

“Hem recuperat la confiança de la ciutadania perquè ara les ajudes es convoquen, es resolen i es paguen”, ha indicat. En aquesta legislatura, la Generalitat ha gestionat més de 45,7 milions d’euros per a les ajudes al lloguer.

El termini finalitza el 8 de març

En tots dos casos, el termini per a la presentació de sol·licituds s’iniciarà demà, dia 13 de febrer i finalitzarà el 8 de març, inclusivament. Els tràmits que hagen d’emplenar-se es publicaran en la web de la Conselleria. La sol·licitud es podrà presentar telemàticament si es disposa de signatura digital i, en cas contrari, s’haurà d’emplenar electrònicament el formulari que haurà de ser imprés, signat i presentat en el registre d’entrada per a la seua validesa.

Pel seu costat, els ajuntaments o mancomunitats podran presentar sol·licituds telemáticametne mitjançant certificat digital en nom de les persones o unitats de convivència interessades. L’administració tindrà un termini de fins a sis mesos per a resoldre i publicar la resolució de les subvencions que publicarà en el portal consultar ací.

Ajudes al lloguer 

El programa d’ajudes al lloguer d’habitatges va dirigit a persones titulars d’un contracte d’arrendament i que l’habitatge siga la residència habitual i permanent, a més els ingressos han de ser inferiors a tres, quatre i cinc vegades el IPREM depenent dels casos.

A més, en aquesta ajudes tenen prioritat els afectats per desnonaments, dació en pagament o execució hipotecària en els últims deu anys; famílies monoparentals o nombroses, dones víctimes de violència de gènere, mates de terrorisme, persones amb diversitat funcional, persones amb trastorn mental sever, joves extutelats i unitats de convivència afectades per situacions catastròfiques.

D’igual manera, “tenen preferència les dones en situació de necessitat o en risc d’exclusió, especialment quan tinguen fills o filles menors exclusivament al seu càrrec, així com les unitats de convivència en les quals totes les persones es troben en situació de desocupació i hagen esgotat les prestacions corresponents”, ha indicat Salvador.

Aquestes ajudes aconsegueixen fins a un 40% de l’arrendament, amb un màxim de 2.880 euros anuals i pot ser de fins al 50% del lloguer si tots els membres de la unitat de convivència tenen més de 65 anys.

Ajudes a joves 

D’altra banda, la resolució que publica el DOGV contempla ajudes específiques per a joves que en el moment de sol·licitar-la siguen menors de 35 anys o es tracte d’una unitat de convivència en la qual tots els membres siguen menors de 35 anys i no rebre una altra ajuda per a atendre el pagament del lloguer.

Quan el beneficiari d’aquestes ajudes canvie de domicili a un altre situat en la Comunitat haurà de comunicar-ho a la Conselleria per a no perdre el dret. Aquesta línia contempla un percentatge d’ajuda fins al 50% de la renda.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

La presència de Covid-19 en aigües residuals “s’estabilitza” a València però augmenta en alguns barris

La presència de la Covid-19 "s'ha estabilitzat" en el conjunt de la ciutat de València, encara que en diverses zones la tendència és "ascendent", en concret en els barris de Tres Forques, Fontsanta, Malilla, Torrefiel i el districte de Ciutat Vella, alguna cosa que ve a significar que el nivell de restes de virus detectats en aigües residuals per la Delegació del Cicle Integral de l'Aigua en estos barris "ha pujat".

Ferrando vista les instal·lacions de la planta embotelladora d’Aigua de Benassal

El delegat de Promoció Econòmica a la Diputació de Castelló, Pau Ferrando, s'ha desplaçat fins a la planta embotelladora d'Aigua de Benassal on s'ha reunit amb el gerent de l'empresa, Rafa Boria, per conéixer de primera mà el sistema productiu de les instal·lacions i els reptes de la companyia en l'actualitat.

Castelló consolida la seua oferta turística d’estiu i atrau a més assistents a les activitats

La regidora de Turisme destaca el bon acolliment al juliol d'una programació adaptada a les mesures derivades de la covid-19.

Oltra: ‘L’aportació del Consell al pagament de la dependència ha pujat un 57% en els últims 4 anys, mentre l’aportació de l’Estat continua baixant’

Des de 2015 la Generalitat ha aportat prop de 3.000 milions d'euros a sufragar el sistema de dependència enfront dels 402 de l'Estat.

Dos terratrémols de magnitud 3 afecten Gavarda i Massalavés

El primer sisme s'ha donat a Massalavés entorn de les 9.50 hores, segons l'Institut Geològic Nacional, amb una magnitud de 3,1.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià