16.3 C
Valencia

Les ajudes de material escolar arribaran a 4.228 famílies de València

L'ajuntament ha adquirit també 453 tauletes per a alumnat en situació de vulnerabilitat per la Covid.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament ha incrementat les ajudes de material escolar per al curs 2019-2020, que beneficien 4.228 famílies davant de les 4.101 de la convocatòria anterior. Així ho ha explicat este matí la vicealcaldessa, Sandra Gómez, en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local, qui també ha informat de la compra de 453 tauletes per part del Consistori perquè “cap xiquet quede despenjat de la formació online a causa de la seua situació de vulnerabilitat econòmica si fóra necessari tornar a recórrer a esta en algun moment del pròxim curs escolar” per la COVID-19.

En la “roda de premsa final del curs polític de la Junta de Govern, l’última fins a setembre”, la vicealcaldessa, Sandra Gómez, acompanyada del vicealcalde, Sergi Campillo, ha destacat “dos assumptes importants en matèria d’educació” abordats hui per l’òrgan col·legiat del govern executiu municipal. D’una banda, s’ha proposat resoldre la convocatòria d’ajudes de material escolar per al curs 2019-2020 per a alumnat de 3 a 6 anys escolaritzat en centres sostinguts amb fons públics a la ciutat de València. Gómez ha ressaltat que “una de les principals prioritats d’este Equip de Govern és ajudar les famílies a fer front a la crisi econòmica derivada de la pandèmia i arribar al màxim nombre de cases”, per la qual cosa “augmenten les famílies beneficiàries de l’ajuda a material escolar”, de manera que ” si enguany s’han concedit 4.228 sol·licituds, l’any passat en van ser 4.101″.

- Advertisement -

A més, la Junta de Govern ha proposat adjudicar, mitjançant procediment d’emergència, el contracte de subministrament de tauletes, pel qual l’Ajuntament adquirirà 453 computadores portàtils “perquè cap xiquet quede despenjat de la formació online a causa de la seua situació de vulnerabilitat econòmica si fóra necessari tornar a recórrer a esta en algun moment del pròxim curs escolar”. “Les administracions públiques hem d’adoptar mesures que eliminen la bretxa digital en el cas de famílies amb pocs recursos”, ha manifestat la vicealcaldessa, “de manera que la crisi per la COVID no supose la marginació o vulnerabilitat de les persones que no tinguen estos mitjans”.

Una altra de les mesures adoptades a conseqüència de la pandèmia és la continuïtat del servici de desinfecció en les dependències municipals contractat mitjançant tramitació d’emergència. “Reforcem i millorem les condicions laborals del personal funcionari d’este Ajuntament, que és fonamental per garantir el servici públic a la ciutadania”.

EXEMPCIÓ DE LA TAXA DE MERCATS

En l’àrea econòmica, Sandra Gómez ha ressaltat la moció conjunta de l’alcalde i el regidor d’Hisenda per la qual “cap venedor de mercat ordinari haurà de pagar la taxa” corresponent als mesos d’abril, maig i juny. “Si fa unes setmanes ratificàvem l’exempció del pagament de la taxa de taules i cadires, hui aprovem l’anul·lació de la taxa dels mercats ordinaris, que ja s’aplicava als mercats extraordinaris, per fer esta mesura extensible a totes les persones que treballen en este sector, perquè entenem que s’han vist especialment afectades per la crisi sanitària”.

També en el pla financer, la regidora s’ha referit a l’aprovació de la pròrroga del conveni amb l’Agència Tributària Valenciana en matèria d’embargaments per sancions de multes de trànsit i ORA i altres ingressos de dret públic, “que ens permetrà recaptar 4,5 milions d’euros més”. Així, “podrem reclamar el cobrament de tots els tributs, no només les multes de trànsit i ORA que ja s’estaven recaptant, de totes les persones deutores que viuen fora de la ciutat de València, la qual cosa era impossible fins ara”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,997FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Ferit un home per cremades en l’incendi d’un habitatge de Paterna

Un home de 70 anys va resultar ferit ahir per cremades de segon grau en l'incendi d'un habitatge a Paterna.

Un home ferit en eixir-se el seu cotxe a la carretera CV-370 de Pedralba

Un home de 68 anys va resultar ferit ahir després de patir una eixida de via en la carretera CV-370 a Pedralba.

Un treballador ferit en un accident laboral a Cheste

Un home de 37 anys ha resultat ferit esta matinada després de patir un accident laboral en una empresa del polígon industrial de Cheste.

L’Oficina Pangea d’Alcalà-Alcossebre celebra “Aprenem a cuinar diferent”

A través d'este taller de cuina, que reuneix l'Associació de la Dona Gaspatxera amb dones de col·lectiu migrant de la localitat, es fomenta la interculturalitat.

Tres ferits en un accident de trànsit entre dos cotxes a Vinaròs

Tres persones van resultar ferits ahir en un accident de trànsit en el qual van xocar dos cotxes en Vinaròs.
- Advertisement -

: Valencià