27.9 C
Valencia

La Conselleria d’Educació convoca les ajudes de menjador i transport per al curs 2018-19 a Crevillent

La Conselleria d'Educació, Recerca, Cultura i Esport destinarà per al pròxim curs escolar un total 71.850.000 euros en concepte d'ajudes de menjador escolar, la qual cosa suposa 3,7 milions més que el curs passat.

- Publicitat -AVL

Una dada significativa és que en els últims tres cursos escolars s’han incrementat aquestes ajudes en 20 milions d’euros, un increment d’un 38%, passant de 52 milions en el curs 2015-2016 als 72 milions d’euros per al pròxim curs, la qual cosa suposa un major nombre de beneficiaris.

Respecte a les ajudes de menjador, permetran sufragar, durant el curs 2018-2019, el total o una part del cost del servei de menjador escolar de l’alumnat escolaritzat en centres educatius d’infantil i primària i de secundària, a més de privats concertats, ha explicat José Manuel Penalva, Portaveu del Grup Municipal de Compromís per Crevillent.

També es beneficiarà l’alumnat dels centres específics d’educació especial de titularitat de la Generalitat, i l’alumnat d’Educació Infantil que participa en el projecte experimental d’incorporació del nivell educatiu de 2 a 3 anys en col·legis d’Educació Infantil i Primària de titularitat de la Generalitat.

La resolució estableix el llindar màxim de renda per a poder sol·licitar les ajudes, que per a una família de quatre membres queda establit en 38.831 euros anuals, tenint en compte la renda de 2017.

Pel que es refereix al transport escolar, podrà ser beneficiari del servei escolar complementari de transport l’alumnat de segon cicle d’Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària Obligatòria quan haja sigut escolaritzat en un centre d’un municipi diferent al de la seua residència per no existir en aquesta oferta educativa.

Penalva afig que pel que fa a les ajudes individuals de transport escolar, cal assenyalar que s’atorguen a aquell alumnat que no disposa de línies de transport escolar col·lectiu. La quantitat econòmica atorgada als beneficiaris s’estableix per la distància entre el lloc d’origen de l’alumnat i els centres escolars. Així, la quantitat màxima és de 797,07 euros per a l’alumnat que es troba a més de 20 quilòmetres del centre escolar i la mínima és de 340,02 euros per a l’alumnat que es troba a menys de 6 quilòmetres.

De nou la Conselleria d’Educació que dirigeix Vicent Marzà està prioritzant els serveis com les beques de menjador dins de l’eix de rescatar persones del nou Govern Valencià. Des de Compromís es té clar que l’equitat i la igualtat d’oportunitats és imprescindible en qualsevol política pública i en el manteniment de l’estat de benestar que comença amb l’educació.

Els alumnes i alumnes de Crevillent es veuran beneficiats d’aquestes ajudes per al curs 2018-2019, sempre que els pares i mares sol·liciten aquest tipus d’ajudes durant el període de matriculació que acaba el 2 de juliol. Aquestes millores van a suposar una injecció de serveis per a les famílies crevillentines, ja que en zones com les de les pedanies, com El Realengo, Las Casicas, El Barranc de San Cayetano, etc., disposar del servei d’autobús facilita que els xiquets i xiquetes puguen acudir als centres escolars. Pel que fa als menjadors escolars, Crevillent disposa de 8 col·legis amb servei de menjador, la qual cosa suposa una gran ajuda a les famílies amb menys recursos o amb dificultats per a la conciliació familiar.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,716FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló renova la seua imatge corporativa

La comissió permanent aprova les línies que perfilaran la nova política comunicativa de la institució per a reforçar el seu perfil com a centre de referència científic i biomèdic i millorar la divulgació social

Borriana viurà la vigília de la Mare de Déu de la Mercè d’una manera diferent

La visita a la casa dels Gegants i Cabuts i el concert del Cor Carnevale protagonitzen la festivitat

La Universitat Jaume I celebra l’acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

El catedràtic de Filologia Catalana, Vicent Manuel Salvador, serà l'encarregat de pronunciar la lliçó inaugural

Alfafar aprovarà per ple el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima

L'aprovació del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PAUS) respon al compromís adquirit en adherir-se el consistori al Pacte d'Alcaldes.

Paterna aconsegueix un acord històric de fusió entre cinc clubs de futbol locals

La fusió es materialitzarà al llarg d'esta temporada per a ser efectiva en la de 2021-2022
- Advertisement -

: Valencià