12:57 am - Monday, 1 June 2020

La Conselleria d’Educació convoca les ajudes de menjador i transport per al curs 2018-19 a Crevillent

- Publicidad -Reciplasa

La Conselleria d'Educació, Recerca, Cultura i Esport destinarà per al pròxim curs escolar un total 71.850.000 euros en concepte d'ajudes de menjador escolar, la qual cosa suposa 3,7 milions més que el curs passat.

Coronavirus
GVAMobilitat Matriculació
CaixaOntinyent
mascarillas
- Publicidad -Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

Una dada significativa és que en els últims tres cursos escolars s’han incrementat aquestes ajudes en 20 milions d’euros, un increment d’un 38%, passant de 52 milions en el curs 2015-2016 als 72 milions d’euros per al pròxim curs, la qual cosa suposa un major nombre de beneficiaris.

Respecte a les ajudes de menjador, permetran sufragar, durant el curs 2018-2019, el total o una part del cost del servei de menjador escolar de l’alumnat escolaritzat en centres educatius d’infantil i primària i de secundària, a més de privats concertats, ha explicat José Manuel Penalva, Portaveu del Grup Municipal de Compromís per Crevillent.

També es beneficiarà l’alumnat dels centres específics d’educació especial de titularitat de la Generalitat, i l’alumnat d’Educació Infantil que participa en el projecte experimental d’incorporació del nivell educatiu de 2 a 3 anys en col·legis d’Educació Infantil i Primària de titularitat de la Generalitat.

La resolució estableix el llindar màxim de renda per a poder sol·licitar les ajudes, que per a una família de quatre membres queda establit en 38.831 euros anuals, tenint en compte la renda de 2017.

Pel que es refereix al transport escolar, podrà ser beneficiari del servei escolar complementari de transport l’alumnat de segon cicle d’Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària Obligatòria quan haja sigut escolaritzat en un centre d’un municipi diferent al de la seua residència per no existir en aquesta oferta educativa.

Penalva afig que pel que fa a les ajudes individuals de transport escolar, cal assenyalar que s’atorguen a aquell alumnat que no disposa de línies de transport escolar col·lectiu. La quantitat econòmica atorgada als beneficiaris s’estableix per la distància entre el lloc d’origen de l’alumnat i els centres escolars. Així, la quantitat màxima és de 797,07 euros per a l’alumnat que es troba a més de 20 quilòmetres del centre escolar i la mínima és de 340,02 euros per a l’alumnat que es troba a menys de 6 quilòmetres.

De nou la Conselleria d’Educació que dirigeix Vicent Marzà està prioritzant els serveis com les beques de menjador dins de l’eix de rescatar persones del nou Govern Valencià. Des de Compromís es té clar que l’equitat i la igualtat d’oportunitats és imprescindible en qualsevol política pública i en el manteniment de l’estat de benestar que comença amb l’educació.

Els alumnes i alumnes de Crevillent es veuran beneficiats d’aquestes ajudes per al curs 2018-2019, sempre que els pares i mares sol·liciten aquest tipus d’ajudes durant el període de matriculació que acaba el 2 de juliol. Aquestes millores van a suposar una injecció de serveis per a les famílies crevillentines, ja que en zones com les de les pedanies, com El Realengo, Las Casicas, El Barranc de San Cayetano, etc., disposar del servei d’autobús facilita que els xiquets i xiquetes puguen acudir als centres escolars. Pel que fa als menjadors escolars, Crevillent disposa de 8 col·legis amb servei de menjador, la qual cosa suposa una gran ajuda a les famílies amb menys recursos o amb dificultats per a la conciliació familiar.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Puig aposta pel consens total per a la recuperació econòmica de la crisi del coronavirus

Puig ha remarcat també la necessitat d'arribar a un consens institucional, "sense centralisme ni uniformitats" que respecte les diferències dels valencians i les valencianes, ja que "ningú no ho pot tot en solitari".

Les CCAA decidiran l’eixida de l’alarma en fase 3 però el Govern es reserva el control de la mobilitat

En mans del govern només quedarà la regulació de la mobilitat que excedia l'àmbit de la unitat territorial de cada autonomia.

A partir d’este dilluns es permeten les visites de familiars a les residències de majors

La resolució de la Conselleria també permet els reingressos d'aquelles persones que durant la pandèmia van sol·licitar l'alta voluntària amb reserva de plaça.

Dos persones resulten ferides en l’incendi d’un habitatge a Villena

Un home de 44 anys i una dona de 89 anys han resultat ferides en incendiar-se un habitatge a Villena.

Compromís espera que Alacant augmente personal per a gestionar les ajudes a autònoms, pime i micropimes

La coalició també proposa que s'amplien els canals de comunicació amb la ciutadania perquè puguen optar a les subvencions.

Esta publicació està disponible en : Valencià