7:10 am - Wednesday, 8 July 2020

Tornen les ajudes per a recuperar patrimoni artístic d’immobles privats a Alcoi

- Publicidad -Reciplasa

Per quart any, en règim de concurrència competitiva.

Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -Benicassim

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

Ja s’ha aprovat la quarta convocatòria de les ajudes en règim de concurrència competitiva, destinades a la rehabilitació i adequació d’elements fixes d’ornat amb valor històric i artístic, ubicats en interiors i jardins d’immobles privats, que estiguen catalogats en el PGOU, o incloses al catàleg de béns i espais protegits del PGOU, i ubicats al Conjunt Històric Artístic declarat.

Les intervencions de rehabilitació que presenten una major complexitat i cost elevat, podran ser executades per fases i tindran dret a concórrer a diferents convocatòries d’esta línia de subvencions.

Els propietaris i posseïdors dels espais i elements rehabilitats que resulten beneficiats col·laboraran en les activitats que organitze l’ajuntament per tal de facilitar la visita pública d’estos, sempre garantint degudament el respecte al dret a la intimitat personal i familiar.

La dotació destinada per estes ajudes és de 12.000 euros. Podran ser objecte de subvenció les actuacions el pressupost protegit de les quals supere els 1.000 euros. L’import de l’ajuda a la rehabilitació d’elements serà el 75 % del pressupost protegit amb un màxim de 6.000 euros. El termini per a presentar-se a les ajudes començarà quan siguen publicades al BOP i finalitzarà el 30 de setembre de 2020.

La primera convocatòria va donar una ajuda per un projecte del Circulo Industrial, que se centrava en la restauració del sostre i taulat del Salón Largo i el Rotonda, així com el repintat dels elements ornamentals del jardí incloent la barana de la font, els bancs i la fusteria exterior.

En la segona i tercera convocatòria les ajudes van ser per al Círculo Industrial i per als propietaris de la casa Laporta, edifici reformat l’any 1904 amb el projecte realitzat per l’arquitecte, Timoteo Briet, un dels primers modernistes de la ciutat d’Alcoi.

La regidora de Patrimoni Històric, Lorena Zamorano, comenta: «Per les peculiaritats d’estos treballs d’intervenció sobre element de gran valor històric requereix en molts casos de la intervenció d’artesans i especialistes que comporten un increment del cost de la reparació en molts casos fora de l’abast dels propietaris. Amb estes subvencions ajudem a recuperar el patrimoni alcoià, al mateix temps que donem l’oportunitat de conéixer-lo».

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Mónica Oltra es reuneix amb Serveis Socials d’Alacant per a coordinar actuacions d’inclusió social

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives es trobarà amb Julia Llopis el dimecres 8, a les 10h.

Alacant registra 4 nous positius en coronavirus

La província manté la xifra de zero morts per COVID-19 durant 7 dies consecutius.

El rebrot de Castelló arriba ja als 31 afectats segons Sanitat

D'ençà que es localitzara este focus s'ha anat fent el seguiment i tractant de localitzar les possibles persones afectades, ja que la celebració va congregar diverses unitats familiars.

València registra 13 nous positius en coronavirus

S'han registrat 19 positius: 13 són a la província de València, que ja suma 6.055 en total. Y Sanitat informa de un nou mort en la Comunitat per COVID-19.

La Comunitat suma un mort per Covid i 19 nous casos en les últimes hores

Respecte als nous casos de contagi, dels 19 positius: 2 s'han registrat a Castelló (1.640 en total); 4 a la província d'Alacant (3.992 en total); 13 a la província de València (6.055 en total).

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià