26.3 C
Valencia

Tornen les ajudes per a recuperar patrimoni artístic d’immobles privats a Alcoi

Per quart any, en règim de concurrència competitiva.

- Publicitat -AVL

Ja s’ha aprovat la quarta convocatòria de les ajudes en règim de concurrència competitiva, destinades a la rehabilitació i adequació d’elements fixes d’ornat amb valor històric i artístic, ubicats en interiors i jardins d’immobles privats, que estiguen catalogats en el PGOU, o incloses al catàleg de béns i espais protegits del PGOU, i ubicats al Conjunt Històric Artístic declarat.

Les intervencions de rehabilitació que presenten una major complexitat i cost elevat, podran ser executades per fases i tindran dret a concórrer a diferents convocatòries d’esta línia de subvencions.

Els propietaris i posseïdors dels espais i elements rehabilitats que resulten beneficiats col·laboraran en les activitats que organitze l’ajuntament per tal de facilitar la visita pública d’estos, sempre garantint degudament el respecte al dret a la intimitat personal i familiar.

La dotació destinada per estes ajudes és de 12.000 euros. Podran ser objecte de subvenció les actuacions el pressupost protegit de les quals supere els 1.000 euros. L’import de l’ajuda a la rehabilitació d’elements serà el 75 % del pressupost protegit amb un màxim de 6.000 euros. El termini per a presentar-se a les ajudes començarà quan siguen publicades al BOP i finalitzarà el 30 de setembre de 2020.

La primera convocatòria va donar una ajuda per un projecte del Circulo Industrial, que se centrava en la restauració del sostre i taulat del Salón Largo i el Rotonda, així com el repintat dels elements ornamentals del jardí incloent la barana de la font, els bancs i la fusteria exterior.

En la segona i tercera convocatòria les ajudes van ser per al Círculo Industrial i per als propietaris de la casa Laporta, edifici reformat l’any 1904 amb el projecte realitzat per l’arquitecte, Timoteo Briet, un dels primers modernistes de la ciutat d’Alcoi.

La regidora de Patrimoni Històric, Lorena Zamorano, comenta: «Per les peculiaritats d’estos treballs d’intervenció sobre element de gran valor històric requereix en molts casos de la intervenció d’artesans i especialistes que comporten un increment del cost de la reparació en molts casos fora de l’abast dels propietaris. Amb estes subvencions ajudem a recuperar el patrimoni alcoià, al mateix temps que donem l’oportunitat de conéixer-lo».

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,700FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Troben a Petrer el cadàver d’un home desaparegut a Ontinyent

Han trobat el cos sense vida del desaparegut en una séquia amb aigua en la partida de Santa Bàrbara de Petrer.

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.
- Advertisement -

: Valencià