L’ajuntament d’Alcoi decreta dos dies de dol oficial per la defunció de Camilo Sesto

Les banderes de la casa consistorial onegen a mitja asta.

Alcoi s’ha despertat aquest matí amb la trista notícia de la defunció de l’artista Camilo Sesto, fill predilecte i medalla d’or de la ciutat, als 72 anys. L’Ajuntament ha decretat dos dies de dol oficial i les banderes ja onegen a mitja asta en senyal de duel. L’alcalde, Toni Francés, acompanyat per membres de la Corporació Municipal estarà present demà en la Capella Ardent que estarà instal·lada en la seu de la SGAE a Madrid d’11 a 20 h. La ciutat està a la disposició de la família per a acollir les restes de Camilo si aquesta fóra la seua voluntat.

Camilo va tindre el reconeixement per part de l’Ajuntament d’Alcoi com una de les figures internacionals més rellevants en el món de la cançó coincidint amb el seu 70 aniversari, i el novembre del 2016, va rebre la màxima distinció de la ciutat, la Medalla d’Or i el títol de Fill Predilecte d’Alcoi, en un acte multitudinari celebrat en el Teatre Calderón. El cantant també va estar a l’Ajuntament en les Festes de Moros i Cristians 2017.

PublicitatAVL

L’artista estarà present en el dia a dia de la ciutat per sempre, no solament amb les seues cançons inoblidables, sinó també en un dels carrers principals d’Alcoi com és L’Alameda Camilo Sesto. L’artista va estar present en la inauguració d’aquesta avinguda, al novembre de l’any passat, un acte en el qual igualment va estar envoltat d’una multitud d’admiradors.

Camilo Sesto, nom artístic de Camilo Blanes Cortés, va nàixer a Alcoi en 1946. Cantant, productor musical i compositor espanyol ha sigut un dels artistes més reconeguts i guardonat tant en l’àmbit nacional com internacional. Ha editat àlbums també en anglés i algunes de les seues cançons clàssiques les ha interpretades en italià, portugués i alemany. Gràcies a la seua frenètica activitat discogràfica en les dècades de 1970 i 1980 i amb més de 100 milions de discos venuts, continua sent un dels intèrprets amb major quantitat de números 1, amb 52 en total, i 18 en la llista dels 40 principals.

Com a compositor ha escrit cançons per a artistes com Miguel Bosé, Ángela Carrasco, Lani Hall, Audrey Landers, Lucía Méndez, Manolo Otero, Sergio Fachelli i José José, entre altres. En 1975, va protagonitzar el paper de Jesús en l’òpera rock ‘Jesucristo Superstar’, que ell mateix va finançar en la seua adaptació a l’espanyol. Pese a l’abandó de les seues actuacions en directe, Camilo va seguir des del 2014 amb algunes presentacions a l’Argentina, Xile, el Perú, Colòmbia, Puerto Rico, Mèxic i els Estats Units. A la fi del 2016, coincidint amb el seu aniversari número 70, publica un nou recopilatori anomenat ‘Camilo70’, aquest CD conté 60 cançons, entre èxits i temes inèdits.

L’alcalde, Toni Francés, ha afirmat que “Hui és un dia molt trist per a tots els alcoians i alcoianes perquè ens ha deixat un dels nostres artistes més internacionals més importants, un artista que ha sigut capaç de traspassar les fronteres del nostre país, de connectar amb ciutadans de tot el món i amb generacions ben diferents que han fet de les seues cançons la banda sonora de la seua vida. És una pèrdua irreparable, una pèrdua que sentim perquè Camilo era un alcoià molt volgut a la seua ciutat. Ja vam tindre ocasió de mostrar-li aquesta estima, admiració i respecte de tots els alcoians i alcoianes en 2016, atorgant-li el títol de Fill Predilecte i Medalla d’Or de la Ciutat d’Alcoi i també en 2018 posant-li el nom d’una de les avingudes més importants d’Alcoi, l’Alameda Camilo Sesto”.

L’alcalde també ha explicat que la ciutat s’ha posat a la disposició de la família per a poder complir amb les seues últimes voluntats que encara no s’han fet públiques, “estem a disposició la família per a acollir les restes de Camilo Sesto, si així ho desitgen”, ha conclòs, Francés.

 

Esta publicació està disponible en : Valencià