L’Ajuntament de Castelló rehabilitarà la Casa de la Cultura

Les obres per a rehabilitar la Casa de la Cultura començaran en el segon semestre de 2019 i duraran al voltant de 21 mesos

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco Gual, ha presentat aquest matí en la Casa de la Cultura de Castelló el nou projecte per habilitar un espai per a la tercera edat en eixe mateix edifici.

En un acte molt pròxim, Marco ha afirmat que ‘’’s’ha de cuidar a la tercera edat, ja que representa el 22% de la població actual de Castelló’’. Per això, l’alcaldessa ha assegurat que les obres per a millorar les condicions de la Casa de la Cultura començaran el segon semestre de 2019 i que comptaran amb una inversió de 3,6 milions d’euros. Un pressupost que s’aprofitarà dels fons europeus destinats a rehabilitació d’espais.

A més a més, l’alcaldessa ha volgut destacar la gran importància que té per a aquest projecte la participació ciutadana, insistint en el fet que les persones de la 3a edat poden participar activament en la remodelació de la Casa de la Cultura, amb idees i propostes.

Aquesta acció entra dins del pla de polítiques d’envelliment actiu, que pretén donar als jubilats de Castelló un envelliment digne, amb activitats i espais que faciliten el seu dia a dia. Un objectiu que Marco ha volgut destacar, declarant que ‘’des del principi aquest Govern ha buscat la igualtat de gènere i dins d’aquesta recerca tenen una gran importància els nostres majors’’.

Per un altre lloc, els presents han mostrat a l’alcaldessa la seua alegria per la inversió en la millora de la casa de la Cultura i la seua habilitació per l’ús de la tercera edat. Però, a la vegada, han mostrat la seua preocupació per la reubicació que tindran les diferents associacions establertes en aquest edifici durant el període d’obres, que serà pròxim als 21 mesos. A aquest dubte, Marco ha contestat que es treballarà per ubicar a totes les associacions, assegurant que cap d’elles es quedarà al carrer mentre es rehabilita la Casa de la Cultura.CatalanSpanish