Ajuntament i Generalitat signen el conveni que dóna llum verda al CdT d’Interior a Alcoi

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés i el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer han signat el document que permetrà la creació de l’únic CDT d’interior en la província d’Alacant.

Hui ha tingut lloc la signatura del conveni marc en l’ajuntament d’Alcoi. Dins del conveni, amb una duració de 4 anys, es contempla tant la restauració de l’edifici del carrer Agres número 5, situat en l’illa de Rodes; la seua adequació com a CdT d’interior, l’únic de la província d’Alacant, així com la seua gestió. Després de la signatura han realitzat una visita tant a la futura seu de CdT com a la resta de les instal·lacions de Rodes.

Entre els compromisos que inclou el conveni, per part de l’Ajuntament d’Alcoi, està la redacció del projecte i l’estudi de seguretat i salut com a propietari de l’edifici. Una vegada redactat el projecte, la Generalitat assumirà el cost de les obres. Cal recordar que en els pressupostos de la Generalitat de 2019 ja s’inclou un total de 3,5 milions d’euros en diferents anualitats per al CdT d’interior d’Alcoi. Acabades les obres ja es podrà realitzar la cessió d’ús de l’edifici a la Generalitat i el disseny de les activitats que es volen realitzar a aquest centre turístic amb un àmbit provincial.

En el que respecta als terminis, el conveni estableix l’horitzó temporal de 2020-2022 per a l’aprovació per part de les Corts de la subvenció nominativa, la realització de les obres i la signatura del conveni de cessió d’ús.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés ha indicat que: «Estem molt satisfets per la signatura d’aquest conveni, per l’aposta que des de l’agència valenciana de Turisme es fa per la nostra ciutat. El CdT ha sigut una reivindicació històrica de la ciutat d’Alcoi, com una ciutat que aposta decididament pel turisme d’interior i que s’ha situat com a referent en la província d’Alalcant i amb aquesta nova infraestructura Alcoi pot continuar amb eixa aposta ferma per la creació d’ocupació, de riquesa per a la dinamització d’un sector que cada vegada està portant més oportunitats i més dinamisme a la nostra ciutat i al conjunt de la comarca».

Per la seua banda, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer comentava que «és un plaer i un honor compartir amb l’alcalde d’Alcoi el que és un pas més en la nostra determinació d’ubicar un centre de formació, d’innovació, i acceleració empresarial lligat al turisme amb eixa vocació de servir en una qüestió que és fonamental per entendre el nostre model i el futur que és la inversió en capital humà per tal d’afrontar la ciutat d’Alcoi, i no sols la ciutat, sinó Alcoi com un node de creixement del turisme d’interior en la província d’Alacant. Pensem que és la ciutat ideal per molts motius i mostrem el nostre compromís subscrivint aquest conveni marc que regularà l’execució del futur immediat d’aquest centre que jo crec que és un factor d’esperança i d’aliança amb la ciutat. L’alcalde d’Alcoi és una persona absolutament compromesa amb aquest relat i aquesta voluntat compartida. És un dia que podem qualificar d’absolutament positiu i productiu».

Turisme Comunitat Valenciana va iniciar la creació de diferents CdT’s d’interior a la Comunitat Valenciana amb una clara aposta per aquest tipus de turisme, important i molt representatiu, amb la intenció també de vertebrar el territori, situant aquests CdT’s en tres poblacions de les tres províncies, essent les úniques elegides: Morella en la província de Castelló; Requena en la província de València i Alcoi en la província d’Alacant.

Amb l’arribada del CdT a la ciutat es potenciarà la seua imatge de capital d’interior d’Alacant. Tant des de la Generalitat com des de l’Ajuntament es destaca que el centre no serà només formatiu sinó que es pretén, sobretot, que impulse la creació d’empreses turístiques.

ValenciàEspañol