19:11 - miércoles, 29 noviembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Ajuntament, instituts i empresaris d’Ontinyent consensuen per primera volta l’oferta d’FP per al curs vinent

Ajuntament, instituts i empresaris d’Ontinyent han consensuat per primera volta l’oferta de Formació Professional (FP) per al curs vinent. Així serà després que esta setmana s’hagen reunit amb el regidor d’Educació, Óscar Borrell, els representants dels instituts públics de la ciutat i de COEVAL en el Consell Educatiu Municipal, on es va plantejar posar en comú la sol·licitud de nous cicles formatius.

Amb esta iniciativa, explicava Borrell, “volem donar continuïtat a l’aposta que estem fent des del Govern d’Ontinyent per afavorir la innovació i l’ocupació des del treball conjunt”, destacant que els nous cursos que s’han demanat per al curs 2017/2018 “són molt atractius, enfocats als nous mercats emergents i la nova indústria 4.0, i amb una taxa d’ocupabilitat que en alguns casos arriba al 90%”, assenyalava.

En concret, la sol·licitud a la Direcció General de Formació Professional inclou el Grau Mitjà d’Instal·lacions de Producció de Calor i el Grau Superior d’Animació Sociocultural a l’IES Pou Clar; el Grau Superior d’Electromedicina Clínica a l’IES Jaume I; i els Graus Superiors d’Animació 3D, jocs i entorns interactius i el de Desenrotllament d’Aplicacions Multimèdia a l’IES l’Estació.

El regidor explicava que esta proposta consensuada entre els instituts i els agents socials ha tingut en compte criteris objectius, així com que cada centre compta amb les instal·lacions i els recursos humans adequats, el que permet que esta implementació no represente una excessiva despesa. A més a més, comptar amb el suport i la col·laboració del sector empresarial “és fonamental en una tessitura on encara estem fent front als efectes de la crisi, diversificant l’entramat sociolaboral de l’economia local i fent una aposta per una evolució tecnològica que ens ha servit perquè el Ministeri haja reconegut a Ontinyent com a Ciutat de la Ciència i la Innovació”.

Borrell també recordava que l’aposta de l’Ajuntament per l’impuls a l’FP també contempla altres accions com la “Fira de l’Estudiant” on l’any passat es va presentar una oferta formativa de 25 rutes formatives diferents amb la novetat d’uns mòduls de Qualificació Professional que permeten accedir a Certificats de Professionalitat; o la participació en fòrums d’impuls a la formació professional com la Xarxa Temàtica “Un model d’impuls a la Formació Professional des del món local” organitzada el passat mes d’octubre a Lleida.

Últimas noticias

Contenido relacionado