Alacant acollirà a 90 xiquets refugiats de l’Aquarius

La consellera de Justícia Gabriela Bravo es va reunir en la Casa de les Bruixes amb personalitats de la seguretat, sanitat i justícia alacantina per a coordinar l'àmbit d'actuació

En el dia d’ahir, la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, va mantenir una reunió per a establir la línia d’actuació dels 90 xiquets refugiats de l’Aquarius. Segons va explicar la consellera, l’objectiu d’aquesta reunió era per a coordinar als professionals de l’àmbit de l’administració, de la justícia, la seguretat i la sanitat davant l’arribada dels immigrants del vaixell. La preocupació de la Generalitat és el tema dels menors no acompanyats, les embarassades i els ferits com a principal prioritat, garantint els drets d’aqueixes persones. Quant als menors, Bravo ha explicat que s’incoaren expedients de determinació de les seues edats, procurant que els serveis sanitaris no es desborden i açò podria portar d’una setmana a deu dies. Amb el que respecte a aquells ajuntaments que s’han oferit acollir refugiats entra dins d’una segona fase que des de València ja s’ha contemplat, però de moment, la màxima prioritat són els drets de tots els refugiats que arriben al port valencià. La Generalitat assumirà la tutela de 90 xiquets aproximadament, a partir dels 12 anys fins a la majoria d’edat dels quals, 60 tenen edats que oscil·len entre els 16 i 18 anys. En aquest auxili del menor es tindrà en compte les lleis de protecció jurídica que els empara en el territori nacional, però abans, han de determinar les edats d’aqueixos xiquets a través de proves mèdiques que es farà en un hospital d’Alacant.

xiquets refugiats Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

Europa té un problema i crec que és un tema que s’haurà d’abordar” ha dit Bravo i ha afegit que en “la situació en la qual es troben els immigrants no es pot mirar cap a un altre costat quant al flux migratori, i a més, en la situació que estan arribant amb punts morts és important que fem una reflexió des de l’àmbit de la solidaritat i crec que no cal preocupar-se per l’efecte anomenada, si no el que cal preocupar-se és per a posar tots els mitjans necessaris per a atendre a aquestes persones que porten patint molts dies”. Quan els menors arriben a València s’obriran expedients per al trasllat a Alacant, evitant qualsevol perjudici i garantint els seus drets. La Generalitat té una segona fase per als 600 refugiats en el qual treballaren coordinats amb les comunitats autònomes, amb els ajuntaments i moltes institucions que ja han transmés la seua voluntat de col·laborar en l’acolliment dels immigrants de l’Aquarius. L’Il·lustre Col·legi Provincial d’Advocats d’Alacant sota les seues sigles d’ICALI, també ha mostrat la seua predisposició en la reunió per a reforçar els torns d’ofici d’Estrangeria i de Menors perquè tinguen una assistència immediata.

CatalanSpanish